Asiasana: kulttuuriperinnön tutkimus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Syksyn 2023 yhteishaussa opiskelemaan kieliä Turkuun tai digitaalista kulttuuria, maisemaa ja kulttuuriperintöä Poriin

06.09.2023

 Korkeakoulujen syksyn 2023 yhteishaku alkoi maanantaina 4.9. ja päättyy 14.9. klo 15:00. Turun yliopiston kandidaatti- ja maisterikoulutuksista syksyn 2023 yhteishaussa ovat mukana pohjoismaiset kielet, ranska, saksan kieli sekä digitaalinen kulttuuri, maisema ja kulttuuriperintö.

Populaarimusiikin tutkijat kokoontuvat Poriin

17.11.2021

Porin yliopistokeskuksessa järjestetään 24.–25.11.2021 Populaarimusiikin kulttuuriperintö -hybridiseminaari, joka tuo kaupunkiin populaarimusiikin tutkimuksen kärkinimiä suomalaisista yliopistoista. Seminaaria isännöi Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen tutkinto-ohjelmaan kuuluva kulttuuriperinnön tutkimuksen oppiaine.

Poliisimuseossa Turun yliopiston opiskelijoiden toteuttama Rikos ja rakkaus -verkkonäyttely

12.11.2021

Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun homoseksuaalisten tekojen rangaistavuus poistettiin rikoslaista ja 40 vuotta siitä, kun homoseksuaalisuus poistettiin tautiluokituksesta. Poliisimuseon verkkonäyttely ”Rikos ja rakkaus – Homoseksuaalisuuden dekriminalisointi” kertoo näiden muutosten merkityksestä poliisin toiminnalle ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksille. Verkkonäyttelyn sisältö pohjautuu Poliisimuseon tilaamaan selvitykseen, joka tehtiin Turun yliopiston Porin yksikön kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen tutkinto-ohjelman opiskelijaprojektina.

Kulttuuriperinnön professori Anna Sivula mukana laatimassa Suomelle ensimmäistä kulttuuriperintöstrategiaa

22.03.2021

Opetus- ja kulttuuriministeri on asettanut työryhmän ja ohjausryhmän valmistelemaan Suomelle ensimmäistä valtakunnallista kulttuuriperintöstrategiaa. Ministeri Annika Saarikon nimittämässä ohjausryhmässä on mukana kulttuuriperinnön tutkimuksen professori Anna Sivula Turun yliopistosta. Ohjausryhmän ehdotuksen pohjalta laaditaan vuoteen 2030 ulottuva kulttuuriperintöstrategia.

Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön opinnot avoimessa yliopistossa

Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön opinnot sopivat kaikille aiheista kiinnostuneille ja erityisesti kulttuuri- ja luovien alojen, museo- ja arkistoalan, maankäytön ja kulttuuriympäristöjen suunnittelun tehtävissä toimiville ja tehtäviin tähtääville.

Humanistisen tiedekunnan opinnot avoimessa yliopistossa

Turun yliopiston humanistisessa tiedekunnassa on laaja valikoima historia-aineita, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen aineita sekä kieli- ja käännöstieteitä. Humanististen tieteiden opinnot antavat hyvät valmiudet tulkita ja ymmärtää nykypäivän ilmiöitä ja tapahtumia sekä niiden kulttuurisia ja yhteiskunnallisia taustoja.