Asiasana: Kulttuurituotanto

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Väittelijä selvitti Kimble-lautapelin avulla, miten kestävät tuotesuhteet syntyvät (Väitös: FM Lilli Sihvonen, 10.6.2022, digitaalinen kulttuuri)

Monimutkaiset tuotesuhteemme muodostuvat edelleen tavaran jatkuvasta hankinnasta ja siitä luopumisesta. Tavarat myös kuluvat ja rikkoutuvat ennenaikaisesti, jotta ostaisimme niitä aina lisää. Monien tuotteiden elinkaari onkin varsin lyhyt. Poikkeuksena tähän on uustuotanto, jossa tuotannosta joskus poistettu tuote otetaan uudelleen valmistukseen. Uustuotannossa olevia tuotteita nimitetään usein myös klassikoiksi.

Naispelaajat rikkovat pelikulttuurin sukupuolirajoja (Väitös: FM Usva Friman, 3.6.2022, digitaalinen kulttuuri)

FM Usva Friman tarkasteli digitaalisen kulttuurin alan väitöstutkimuksessaan naispelaajien pelikulttuurista toimijuutta. Tutkimus osoitti, että pelaamisen valtavirtaistumisesta ja naisten pelaamisaktiivisuuden kasvusta huolimatta naispelaajat ovat yhä sukupuolensa vuoksi marginalisoitu pelaajaryhmä, joka samanaikaisesti sekä osallistuu aktiivisesti ja monipuolisesti pelikulttuuriin että tulee torjutuksi sen piiristä.

Suomen Kulttuurirahastolta rahoitusta Turun yliopiston Porin yksikön PLoP-työryhmälle ja väitöskirjatutkijoille

24.05.2022

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Satakunnan maakuntarahaston Kärkihanke-rahoituksen Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen tutkinto-ohjelman PLoP (Pori Laboratory of Play) -työryhmälle. Porin yksikköön sijoittuva hanke tutkii viihteellistyvän yhteiskunnan arvoja ja mediakriittisen lukutaidon merkitystä.

Populaarimusiikin tutkijat kokoontuvat Poriin

17.11.2021

Porin yliopistokeskuksessa järjestetään 24.–25.11.2021 Populaarimusiikin kulttuuriperintö -hybridiseminaari, joka tuo kaupunkiin populaarimusiikin tutkimuksen kärkinimiä suomalaisista yliopistoista. Seminaaria isännöi Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen tutkinto-ohjelmaan kuuluva kulttuuriperinnön tutkimuksen oppiaine.

Poliisimuseossa Turun yliopiston opiskelijoiden toteuttama Rikos ja rakkaus -verkkonäyttely

12.11.2021

Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun homoseksuaalisten tekojen rangaistavuus poistettiin rikoslaista ja 40 vuotta siitä, kun homoseksuaalisuus poistettiin tautiluokituksesta. Poliisimuseon verkkonäyttely ”Rikos ja rakkaus – Homoseksuaalisuuden dekriminalisointi” kertoo näiden muutosten merkityksestä poliisin toiminnalle ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksille. Verkkonäyttelyn sisältö pohjautuu Poliisimuseon tilaamaan selvitykseen, joka tehtiin Turun yliopiston Porin yksikön kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen tutkinto-ohjelman opiskelijaprojektina.