Asiasana: digitaalinen kulttuuri

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Syksyn 2023 yhteishaussa opiskelemaan kieliä Turkuun tai digitaalista kulttuuria, maisemaa ja kulttuuriperintöä Poriin

06.09.2023

 Korkeakoulujen syksyn 2023 yhteishaku alkoi maanantaina 4.9. ja päättyy 14.9. klo 15:00. Turun yliopiston kandidaatti- ja maisterikoulutuksista syksyn 2023 yhteishaussa ovat mukana pohjoismaiset kielet, ranska, saksan kieli sekä digitaalinen kulttuuri, maisema ja kulttuuriperintö.

Digitoidut sanomalehdet tutkijan silmin

24.01.2023

Kirjasto tarjoaa Tutkain-sopimuksen kautta Kansalliskirjaston digitoimia sanoma- ja aikakauslehtiä tutkimuskäyttöön. Lehdet saa käyttöönsä HAKA-kirjautumalla osoitteessa digi.kansalliskirjasto.fi. Tutkainta voivat hyödyntää Turun yliopiston henkilökunta ja opiskelijat; yliopistoyhteisön ulkopuoliset saavat lehdet käyttöönsä kulttuuriaineistotyöasemilla. Kulttuuriperinnön tutkimuksen yliopistonlehtori ja historiantutkija Otto Latva kertoo digitoitujen lehtien hyödyntämisestä tutkimushankkeissaan.

Women in a Digitized Sports Culture -seminaari

24.11.2022

Pohjoismainen Women in a Digitized Sports Culture -tutkimusverkosto kutsuu kaikki kiinnostuneet yksipäiväiseen, naisurheilijoita ja digitaalista teknologiaa käsittelevään seminaariin. Päivän puhujat ovat kansainvälisesti tunnettuja naisurheilijoiden medianäkyvyyden sekä urheilututkimuksen asiantuntijoita. Seminaari tarjoaa areenan tutkijoiden ja käytännön urheilutoimijoiden väliselle vuorovaikutukselle sosiaalista mediaa, digitaalista teknologiaa ja tasa-arvoa koskevissa kysymyksissä.

Väittelijä selvitti Kimble-lautapelin avulla, miten kestävät tuotesuhteet syntyvät (Väitös: FM Lilli Sihvonen, 10.6.2022, digitaalinen kulttuuri)

Monimutkaiset tuotesuhteemme muodostuvat edelleen tavaran jatkuvasta hankinnasta ja siitä luopumisesta. Tavarat myös kuluvat ja rikkoutuvat ennenaikaisesti, jotta ostaisimme niitä aina lisää. Monien tuotteiden elinkaari onkin varsin lyhyt. Poikkeuksena tähän on uustuotanto, jossa tuotannosta joskus poistettu tuote otetaan uudelleen valmistukseen. Uustuotannossa olevia tuotteita nimitetään usein myös klassikoiksi.

Naispelaajat rikkovat pelikulttuurin sukupuolirajoja (Väitös: FM Usva Friman, 3.6.2022, digitaalinen kulttuuri)

FM Usva Friman tarkasteli digitaalisen kulttuurin alan väitöstutkimuksessaan naispelaajien pelikulttuurista toimijuutta. Tutkimus osoitti, että pelaamisen valtavirtaistumisesta ja naisten pelaamisaktiivisuuden kasvusta huolimatta naispelaajat ovat yhä sukupuolensa vuoksi marginalisoitu pelaajaryhmä, joka samanaikaisesti sekä osallistuu aktiivisesti ja monipuolisesti pelikulttuuriin että tulee torjutuksi sen piiristä.

Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön opinnot avoimessa yliopistossa

Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön opinnot sopivat kaikille aiheista kiinnostuneille ja erityisesti kulttuuri- ja luovien alojen, museo- ja arkistoalan, maankäytön ja kulttuuriympäristöjen suunnittelun tehtävissä toimiville ja tehtäviin tähtääville.

Humanistisen tiedekunnan opinnot avoimessa yliopistossa

Turun yliopiston humanistisessa tiedekunnassa on laaja valikoima historia-aineita, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen aineita sekä kieli- ja käännöstieteitä. Humanististen tieteiden opinnot antavat hyvät valmiudet tulkita ja ymmärtää nykypäivän ilmiöitä ja tapahtumia sekä niiden kulttuurisia ja yhteiskunnallisia taustoja.