Asiasana: museologia

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kaupunkiviljelyteko-projektissa tutkitaan hyötykasviviljelyn merkitystä Kupittaan siirtolapuutarhalla

30.08.2022

Turun yliopiston museologian oppiaineessa on käynnistynyt Kaupunkiviljelyteko-projekti, jossa tutkitaan ja tuodaan esille kaupunkiviljelyn merkitystä sota-ajan Turussa 1940-luvulla. Hankkeessa perustetaan hyötykasvimaa Kupittaan siirtolapuutarhalle ja kehitetään teeman ympärille kaupunkilaisia osallistavaa toimintaa. Hanketta vetää Turun yliopiston museologian oppiaine ja sen kumppaneita ovat Kupittaan ryhmäpuutarhayhdistys ry, Luonnonvarakeskus LUKE ja ammattiopisto Livia.

Yksityisten muistojen julkinen käyttö eettisesti kestävästi: NOS-HS -rahoitus Turun yliopistoon

22.11.2021

Marraskuun alussa myönnettiin NOS-HS -rahoitusta 32 hankkeelle, joista yksi saatiin Turun yliopistoon. Monitieteinen NORDIC VOICES: The use of oral history and personal memories in public history settings (2022-2023) tuo yhteen eri alojen tutkijoita sekä kulttuurialan ja muita niin kutsutun public history -sektorin asiantuntijoita Pohjoismaista ja muualta maailmasta.

Webinaari Paimion parantolan arkeen pureutuvasta uudesta tutkimushankkeesta 24.5.

20.05.2021

Turun yliopiston folkloristiikan, etnologian ja museologian uudessa tutkimushankkeessa ”Hoitolaitoksesta kulttuuriperintökohteeksi: kulttuurisia näkökulmia Paimion parantolaan” keskitytään maailmankuulun Alvar ja Aino Aallon suunnitteleman Paimion parantolan arkeen menneisyydessä, nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Hanketta esitellään maanantaina 24.5. järjestettävässä webinaarissa.

Museologian opinnot avoimessa yliopistossa

Mikä saa meidät arvostamaan taideteosta tai historiallista esinettä? Miten museot voivat lisätä hyvinvointia yhteiskunnassa? Miksi ja miten museokokoelmia säilytetään? Millainen on tulevaisuuden museo?

Humanistisen tiedekunnan opinnot avoimessa yliopistossa

Turun yliopiston humanistisessa tiedekunnassa on laaja valikoima historia-aineita, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen aineita sekä kieli- ja käännöstieteitä. Humanististen tieteiden opinnot antavat hyvät valmiudet tulkita ja ymmärtää nykypäivän ilmiöitä ja tapahtumia sekä niiden kulttuurisia ja yhteiskunnallisia taustoja.