Asiasana: Folkloristiikka

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Uudet tekstit kantavat Kalevalan kulttuurista muistia (Väitös: FL Merja Leppälahti, 3.12.2022, folkloristiikka)

Kansalliseepoksemme Kalevala on innoittanut taiteilijoita ilmestymisestään saakka, ja se on edelleen ehtymätön inspiraation lähde myös kaunokirjailijoille. FL Merja Leppälahti selvitti folkloristiikan alan väitöstutkimuksessaan, miten kalevalaista aineistoa on viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana käytetty kaunokirjallisuudessa ja muissa teksteissä.

Yksityisten muistojen julkinen käyttö eettisesti kestävästi: NOS-HS -rahoitus Turun yliopistoon

22.11.2021

Marraskuun alussa myönnettiin NOS-HS -rahoitusta 32 hankkeelle, joista yksi saatiin Turun yliopistoon. Monitieteinen NORDIC VOICES: The use of oral history and personal memories in public history settings (2022-2023) tuo yhteen eri alojen tutkijoita sekä kulttuurialan ja muita niin kutsutun public history -sektorin asiantuntijoita Pohjoismaista ja muualta maailmasta.

Webinaari Paimion parantolan arkeen pureutuvasta uudesta tutkimushankkeesta 24.5.

20.05.2021

Turun yliopiston folkloristiikan, etnologian ja museologian uudessa tutkimushankkeessa ”Hoitolaitoksesta kulttuuriperintökohteeksi: kulttuurisia näkökulmia Paimion parantolaan” keskitytään maailmankuulun Alvar ja Aino Aallon suunnitteleman Paimion parantolan arkeen menneisyydessä, nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Hanketta esitellään maanantaina 24.5. järjestettävässä webinaarissa.