Asiasana: tekoälyakatemia

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun normaalikoulu, Sote- ja Tekoäly-akatemiat saivat Suomen dialogiteko 2021 -tunnustukset

11.05.2022

Turun normaalikoulu, Sote-akatemia ja  Tekoäly-akatemia ovat saaneet Erätauko-säätiön Suomen dialogiteko 2021 -tunnustukset. Demokratian, luottamuksen ja keskustelukulttuurin vahvistamiseen tehtävästä pitkäjänteisestä työstä kertova tunnustus myönnettiin poikkeusolojen vuoksi peräti lähes 70:lle toimijalle, aiemmin tunnustuksen on saanut vain yksi toimija.

Tekoäly päättää puolestamme

11.04.2022

Päätöksenteon ulkoistaminen tekoälylle ei ole enää scifiä. Maailmalta löytyy hurjiakin esimerkkejä tekoälyn kehittämisestä, mutta sen hyödyntäminen on myös arkipäivää monessa suomalaisessa yrityksessä ja organisaatiossa. Tutkijat haluavat auttaa yrityksiä, jotta ne pystyvät teettämään tekoälyllä päätöksiä vastuullisesti.

Tutkijat kehittivät uuden ratkaisun aivojen rakennetta jäljittelevään tekoälyyn

21.02.2022

Business Finland on myöntänyt Turun yliopistolle 635 000 euron rahoituksen OCEAN-hankkeelle, jossa valmistellaan memristorimateriaaleihin liittyvän keksinnön kaupallistamista. Memristorit ovat nanomittakaavassa toimivia muistivastuksia, joita hyödynnetään erityisesti aivojen hermostoa jäljittelevissä uuden sukupolven tekoälypiireissä. Tätä neuromorfista tietojenkäsittelyä pidetään perinteisen tietokonearkkitehtuurin seuraajana.
 

Turussa ryhdytään kehittämään lääke- ja terveystieteiden sekä terveysteknologian opiskelijoiden tekoälyosaamista

14.12.2020

Turun yliopisto ja Turun ammattikorkeakoulu ovat mukana kolmivuotisessa Erasmus+-hankkeessa, jossa kehitetään usean eurooppalaisen yliopiston ja yrityksen yhteistyönä uudenlaista koulutusta lääketieteen ja terveysteknologian alan opiskelijoiden tekoälytaitojen lisäämiseksi.

Tekoälyakatemia ja Sote-akatemia esittelivät monitieteistä yhteistyötään ja virittivät keskustelua tekoälyn tulevaisuudesta

15.11.2019

Turun yliopiston Tekoälyakatemian ja Sote-akatemian yhteisessä Kun tekoäly kohtaa soten -seminaarissa esiteltiin yliopiston monitieteistä akatemiakonseptia sekä tekoälyn ja sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteistä rajapintaa. Seminaarissa tuotiin esiin, miten kehittyvä tekoäly tuo sote-sektorille uusia ratkaisuja, mutta myös haasteita.