Asiasana: Tietoturva

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kyberturvan pelisäännöt pienyrityksille -kirja julkaistaan avoimesti ja ilmaiseksi

25.09.2023

Turun yliopisto on julkaissut 25.9.2023 kirjan ’Kyberturvan pelisäännöt pienyrityksille’, joka sisältää ohjeita kyberturvan hallintaan ja kehitykseen etenkin pienten yritysten näkökulmasta. Kyberturvakirja on kirjoitettu helposti lähestyttäväksi ja yleisymmärrettäväksi oppaaksi kyberturvan hallinnoinnin ja kehityksen perusperiaatteisiin.

Tietoturva ry:n opinnäytetyöpalkinto Turun yliopistoon

21.12.2020

Tietoturva ry:n vuoden 2020 opinnäytetyökilpailun voitti DI Lauri Halla-ahon diplomityö "On the effects of forced trust on implementations of small smart cities". Opinnäytetyökilpailuun osallistuneet työt olivat Tietoturva ry:n mukaan laadukkaita ja kilpailu oli tiukka. Tuomaristo arvioi opinnäytetöitä kriteereillä tietoturvasisältö, käyttökelpoisuus, uutuusarvo, sekä muu sisältö ja laajuus.

Tutkimus esittää uusia lähestymistapoja pilvilaskennan ja esineiden internetin tietoturvaan (Väitös: MSc Shohreh Hosseinzadeh, 28.11.2020, ohjelmistotekniikka)

Tuoreessa väitöstutkimuksessa tarkasteltiin pilvilaskennan sekä esineiden internetin tietoturvaa ja esitetään ohjelmistopohjaisia lähestymistapoja tietoturvaan tukeutumalla osittain laitteistopohjaisiin teknologioihin. Esitetyt lähestymistavat tarjoavat tehokkaita keinoja tietoturvan parantamiseksi ja kyberhyökkäysten estämiseksi.