Asiasana: digitalisaatio

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopisto jäseneksi kestävän ja osallistavan digitaalisen muutoksen neuvoa-antavaan asiantuntijaryhmään

07.07.2023

Turun yliopisto on hyväksytty jäseneksi uuden, monisidosryhmäisen yhteistyöalustan neuvoa-antavaan asiantuntijaryhmään, joka koostuu kansalaisyhteiskunnan ja tiedeyhteisön edustajista. Alusta edistää Euroopan unionin ja sen globaalien kumppaneiden yhteistyötä osallistavan ja kestävän digitaalisen muutoksen parissa.

Keskustelutilaisuus: Digitalisaation näkymät rakentamisessa -13.1.2023

09.01.2023

Tervetuloa keskustelemaan digitalisaatiosta rakennusalalla. Centre for Collaborative Research CCR on juuri julkaissut tutkimustietoon pohjautuvan CCR Insights -raportin digitalisaation näkymistä rakennusalalla erityisesti työmaalla tapahtuvaan toimintaan keskittyen. Raportti valottaa työmailla havaittuja digitalisaation hidasteita ja tarjoaa analyysin rakentamisen työnjohdon kohtaamasta todellisuudesta, jossa digitaalisia ratkaisuja otetaan käyttöön.

Kyberturvallisuus haastaa liiketoimintasuhteet ja asiakaskokemuksen

29.09.2022

Digitalisaatio ja verkottuminen lisäävät tarvetta kyberturvallisuuden huomioimiseen liikkuvien työkoneiden, kuten kaivos-, satama- ja metsäkoneiden, suunnittelussa ja käytössä. Turun kauppakorkeakoulussa on käynnistynyt kaksivuotinen tutkimushanke, jossa kehitetään uusia palveluja työkoneiden kyberturvallisuuden ympärille. Tutkimushanketta koordinoi VTT ja hankekumppaneina ovat Tampereen yliopisto, Sandvik Mining and Construction, Cargotec, Ponsse ja Netox.

Uudessa projektissa kehitetään digitaalista osaamista rakennusalalla

09.05.2022

Toukokuun 2022 alussa alkaneessa kehityshankkeessa keskitytään digitaaliseen osaamiseen rakennusalalla. DORA (Digitaalinen osaaminen rakennusalalla) hankkeen tavoitteena on vahvistaa rakennusalan pk-yritysten ja ennen muuta niiden työntekijöiden digitaitoja. Sekä työmotivaatio että työntekijän asema alati muuttuvilla työmarkkinoilla kohenevat, kun työntekijöillä on riittävät taidot hyödyntää digitaalisia välineitä työssään.

MitViDi-hanke pyrkii kohti vihreämpiä tietojärjestelmiä

10.03.2022

Digitaaliset järjestelmät hyödyttävät ympäristöä esimerkiksi matkustamista vähentämällä ja tehostamalla työntekoa eri sektoreilla. Viime aikoina keskusteluun on noussut kuitenkin tietojärjestelmien aiheuttama hiilijalanjälki. Mittarit vihreän digitalisaation julkisiin ICT-hankintoihin (MitViDi) -hanke kehittää mittareita ICT-järjestelmien hiilijalanjäljen arviointiin erityisesti julkisen sektorin hankinnoissa.

Digitalisaation vaikutuksia urheilukulttuurin naistoimijoihin tutkivalle hankkeelle NOS-HS -rahoitus

02.12.2021

The Joint Committee for Nordic research councils in the Humanities and Social Sciences (NOS-HS) myönsi rahoitusta hankkeelle, jossa Turun yliopisto on mukana digitaalisen kulttuurin yliopistonlehtori Riikka Turtiaisen kautta. Women in a digitised sports culture (2022–2023) -hankkeen keskeisimpänä tavoitteena on perustaa pohjoismainen tutkimusverkosto, joka keskittyy tulevaisuusorientoituneesti tarkastelemaan digitalisaation vaikutuksia urheilukulttuurin naistoimijoihin.