Asiasana: yhteistyö

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopisto jäseneksi kestävän ja osallistavan digitaalisen muutoksen neuvoa-antavaan asiantuntijaryhmään

07.07.2023

Turun yliopisto on hyväksytty jäseneksi uuden, monisidosryhmäisen yhteistyöalustan neuvoa-antavaan asiantuntijaryhmään, joka koostuu kansalaisyhteiskunnan ja tiedeyhteisön edustajista. Alusta edistää Euroopan unionin ja sen globaalien kumppaneiden yhteistyötä osallistavan ja kestävän digitaalisen muutoksen parissa.

Ensimmäistä kertaa etänä toteutetulla Business Innovation Campilla tunnistettiin Valmet Automotiven hankinnan kehityskohteita

17.12.2020

Koronatilanteesta riippumatta yrityksissä on erilaisia pitkän tähtäimen liiketoiminnan ja prosessien kehitystarpeita, joihin yliopistoyhteistyöllä monesti tuo tukea. Kuitenkin liian pitkä tauko kehittämisessä voisi tuottaa vahinkoa vuosiksi eteenpäin. Perinteisesti yhteistyössä on nojattu paljon erimuotoiseen kanssakäymiseen ja työpajoihin kuten kauppakorkeakoulun innovaatioleiri Business Innovation Camp, mutta tänä syksynä järjestetty ensimmäinen innovaatioleirin etätoteutus osoitti, että keinoja löytyy yliopistoyhteistyölle myös koronatilanteen aikanakin.

 

Väitös nostaa esille aukipuhumattomat asiat kodin ja koulun yhteistyössä (Väitös: KM Miina Orell, 18.12.2020, kasvatustiede)

Kodin ja koulun yhteistyö on kirjattu lakiin ja opetussuunnitelmiin normina, mutta monet opettajat kokevat yhteistyön kuuluvan vahvasti vapauden piiriin. Asiaa väitöstyössään tutkinut Miina Orell havaitsi opettajien pitävän yhteistyötä tärkeänä, mutta sen käytännön toteutus jää opettajan omaan harkintaan. Kaikki tutkimusta varten haastatellut opettajat totesivat saaneensa vain vähän koulutusta kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön.