Asiasana: Afrikka

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopisto jäseneksi kestävän ja osallistavan digitaalisen muutoksen neuvoa-antavaan asiantuntijaryhmään

07.07.2023

Turun yliopisto on hyväksytty jäseneksi uuden, monisidosryhmäisen yhteistyöalustan neuvoa-antavaan asiantuntijaryhmään, joka koostuu kansalaisyhteiskunnan ja tiedeyhteisön edustajista. Alusta edistää Euroopan unionin ja sen globaalien kumppaneiden yhteistyötä osallistavan ja kestävän digitaalisen muutoksen parissa.

Turun yliopiston siemenrahoitusta saaneet hankkeet edistävät kansainvälistä yhteistyötä

26.09.2022

Kymmenelle Turun yliopiston hankkeelle myönnettiin rahoitus Opetus- ja kulttuuriministeriön strategiarahoituksen kansainvälisyysohjelman globaalihankkeille suunnatussa siemenrahoitushaussa. Koulutukseen, terveydenhuoltoon ja kestävyyteen keskittyviä hankkeita toteuttaa monipuolinen ja asiantunteva kumppanuusverkosto. 

Turun yliopisto järjesti rahoitushakukoulutusta nigerialaisille tutkijoille

01.09.2022

Yhteensä 143 tutkijaa Nigeriasta osallistui Turun yliopiston koulutusviennin koordinoimiin Grant Writing -koulutuksiin, jotka järjestettiin yliopiston kampuksella touko-kesäkuussa 2022. Rahoitushakukoulutuksissa keskityttiin erityisesti Euroopan unionin tutkimuksen ja innovoinnin alan Horisontti Eurooppa -puiteohjelman tarjoamiin mahdollisuuksiin. Kouluttajina toimivat Turun yliopiston tutkimusrahoitusyksikön asiantuntijat.

Suunnitelmallinen maankäyttö ehkäisee luonnonvarojen väärinkäyttöä – tutkijat kehittivät uuden menetelmän Tansaniaan

25.10.2019

Turun yliopiston tutkijat kehittivät yhdessä paikallisten asiantuntijoiden kanssa satelliittikuviin perustuvan maankäytön kartoitusmenetelmän, joka jalkautettiin käyttöön Tansaniassa. Paikallisten yhteisöjen osallistaminen ja heidän tarpeidensa huomiointi luovat Tansaniaan kestävää ja läpinäkyvää maanhallinnan kulttuuria.