Asiasana: Yrittäjyyskoulutus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Yrittäjyydessä hankittu osaaminen osaksi korkeakouluopintoja – uusi työkalu opiskelijoille ja henkilökunnalle

15.12.2020

Yoop.fi-verkkopalvelun tarkoituksena on auttaa korkeakouluopiskelijoita hyödyntämään muodollisen opetuksen ulkopuolella hankittua yrittäjyysosaamista osana korkeakouluopintoja. Työkalu on kehitetty Turun yliopiston johtamassa korkeakoulutuksen kehittämishankkeessa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteistyönä.

Sote-akatemia ja Yoop.fi-työkalu Hacking Higher Education 2020 -finaaliin

11.09.2020

Hacking Higher Education Finland on innovaatiokilpailu, jonka tarkoituksena on nostaa esiin korkeakoulutuksen kehittämiseen tähtääviä ratkaisuja ja projekteja. Tämän vuoden kilpailussa teemana on jatkuvan oppimisen kehittäminen korkeakoulutuksessa. Turun yliopistosta kilpailun finaaliin ylsivät Sote-akatemia ja Yoop.fi-työkalu, jotka kisaavat “Higher Education Developer of the year 2020” -tittelistä.

Yrittäjämäinen oppiminen yliopistossa tapahtuu opettajan ja opiskelijoiden välisessä yhteistyössä (Väitös: YTM Sanna Ilonen, 24.4.2020, yrittäjyys)

YTM Sanna Ilonen selvitti väitöstutkimuksessaan, miten yrittäjämäinen oppiminen voi toteutua osana korkeakoulutuksen yrittäjyyskasvatusta. Tutkimuksen mukaan yrittäjämäinen oppiminen korkeakoulutuksessa on prosessi, jossa opitaan teoreettista tietoa yrittäjyydestä, kokeillaan yrittäjyyttä käytännössä sekä reflektoidaan opittua siten, että oppijan oma tietoisuus yrittäjyydestä kasvaa ja hän sitoutuu yrittäjämäiseen toimintatapaan.