Asiasana: Sote-akatemia

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Selvitys: Suomeen tarvitaan kansallinen sote-vaikuttavuuskeskus

07.09.2021

Tuore selvitys ehdottaa kansallisen sosiaali- ja terveydenhuollon vaikuttavuuskeskuksen perustamista Suomeen. Keskuksen tavoitteena olisi tukea väestön hyvinvoinnin parantamista, yhteiskunnan taloudellisesti kestävää kehitystä ja varmistaa sote-palveluiden suuntaaminen kustannusvaikuttavasti.
Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ja Itä-Suomen yliopiston Vaikuttavuuden talon tuoreessa selvityksessä kartoitettiin sote-palveluiden vaikuttavuustoiminnan nykytilaa ja tulevaisuuden tarpeita Suomessa.

Surevan henkilön kohtaamista voi harjoitella – Uusi verkko-opintojakso tukee opiskelijoita ja ammattilaisia surun käsittelyssä

01.03.2021

Turun yliopiston Sote-akatemia, KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry, Nuoret lesket ry ja Surevan kohtaaminen -hanke ovat toteuttaneet yhteistyössä verkko-opintojakson surusta ja surevan ihmisen kohtaamisesta. Opintojakso tarjoaa tukea ja erilaisia näkökulmia suruun esimerkiksi kokemusasiantuntijoiden avulla.

LASTU-hanke kokoaa yhteen sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisia kouluttavat korkeakoulut ja työelämätoimijat

02.02.2021

Turun yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto saivat opetus- ja kulttuuriministeriöltä 264 000 euron erityisavustuksen hankkeelleen LASTU – monialainen korkeakoulujen ja työelämän kehittämisverkosto lasten hyvinvoinnin tueksi. Hankkeessa rakennetaan verkosto kehittämään monialaista koulutusta ja tutkimusta korkeakoulutuksen ja lasten palvelujen uudistumisen tueksi. 

LANUPS etsii keinoja auttaa erityisen vaativaa tukea ja hoitoa tarvitsevia nuoria

27.01.2021

Sekä vaativia lastensuojelun että mielenterveydenhoidon palveluja kaipaavat nuoret päätyvät nykyisten yhteiskunnan tukitoimien väliinputoajiksi. Ongelmana on muun muassa eri palvelujen pirstaleisuus. Turun ja Itä-Suomen yliopistojen sekä Turun ammattikorkeakoulun yhteinen LANUPS-hanke etsii keinoja yhteistyön lisäämiseen ja sitä kautta parempaan auttamiseen.

Mediakutsu: Lapsen oikeuksien viikolla nostetaan esille lapsen oikeus tulevaisuuteen

16.11.2020

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry sekä Turun yliopiston INVEST hanke ja Sote-akatemia järjestävät yhdessä 20.11. lapsen oikeuksien päivän keskustelutilaisuuden ”Miten voisimme yhdessä turvata jokaisen lapsen hyvinvoinnin ja näköalan tulevaisuuteen?” Tilaisuus liittyy 16.11. alkavaan lapsen oikeuksien viikkoon, jonka teemana on lapsen oikeus tulevaisuuteen.

 

Sote-akatemian ja Luonnonvarakeskuksen yhteistyönä syntynyt luontoperustaisen hyvinvoinnin verkkokurssi starttaa

12.11.2020

Turun yliopiston Sote-akatemia ja Luonnonvarakeskus (Luke) ovat yhteistyössä toteuttaneet verkko-opintojakson, joka tekee näkyväksi luonnon ja eläinten ihmisille tuottamaa hyvinvointia. MOOC-kurssi on vapaasti kaikkien saatavilla ja suoritettavissa avoimen yliopiston kautta.