Kiina-asiantuntijoita
Tälle sivulle on koottu Turun yliopiston tutkijoita, joiden asiantuntijuus kytkeytyy Kiinaan ja sen politiikkaan, historiaan, kulttuuriin ja kieleen.
Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.
Tälle sivulle on koottu Turun yliopiston tutkijoita, joiden asiantuntijuus kytkeytyy Kiinaan ja sen politiikkaan, historiaan, kulttuuriin ja kieleen.
Humanististen ja yhteiskuntatieteiden tieteiden opinnoilla voit hankkia tutkimukseen perustuvaa tietoa ja uusia näkökulmia moniin meidän aikamme ilmiöihin, niiden taustoihin ja laajempiin merkityksiin.
Turun yliopiston Sote-akatemian, Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian, kulttuurihyvinvoinnin valtakunnallisen Taikusydän-yhteyspisteen ja Kulttuurikampus Turun yhteistyössä toteuttamalla Kulttuurihyvinvoinnin perusteet -MOOC-kurssilla perehdytään kulttuurihyvinvoinnin soveltamiseen, keskeisiin käsitteisiin ja alan monitieteiseen tutkimukseen.
Turun yliopiston kulttuuripolitiikkalausuman tarkoituksena vahvistaa Turun yliopiston asemaa kulttuurin kentällä.
Digitaalinen peliteollisuus on nopeasti kasvanut maailman suurimmaksi viihdeteollisuuden alaksi. Se on jo jättänyt taakseen elokuvateollisuuden ja musiikkiteollisuuden, eikä kasvulle näy loppua. Täten on tärkeää etsiä tapoja, joilla peliteollisuudesta aiheutuvia ympäristö- ja kulttuurivaikutuksia saadaan tuotua kestävämmälle tasolle. Pelien, pelaamisen ja kestävän kehityksen suhdetta käsittelevä kaksipäiväinen seminaari järjestetään Turun yliopistolla 29.-30.11.
Pia Hovi toteaa Turun yliopistoon tekemässään väitöstutkimuksessa, että kulttuurin paikkalähtöinen ja elämäntapaperusteinen määrittely on hyvä tapa edetä kaupunkien suunnittelu- ja kehittämishankkeissa. Tällöin asukkaat ja muut osalliset voivat keskustella yhdessä toimen- tai viranhaltijoiden kanssa kulttuuri-käsitteestä ja siitä, mistä alueen kulttuuriset voimavarat muodostuvat.
Kaikki muuttui tasan 13 vuotta sitten, syksyllä 2008. Silloin avautui Spotify. Sen jälkeen musiikkimaailma ei ole ollut entisensä. Pitkän linjan musiikkitoimittaja Jukka Haarma luennoi Turun yliopistolla aiheesta.
Suomen Kulttuurirahasto jakoi Kalevalanpäivän aattona 27.2. kolme 35 000 euron palkintoa merkittävistä kulttuuriteoista. Yksi palkinnon saajista on Turun yliopiston emeritaprofessori, akateemikko Kaisa Häkkinen.
Miten tukea oppilasta oman identiteetin kehittymisessä tai vahvistaa oppilaiden kielitaitoa ja kielten käyttöä? Opettajia haastaneeseen kysymykseen on nyt tarjolla kaksi tutkittuun tietoon pohjaavaa, arjen opetustyötä tukevaa oppimateriaalikokonaisuutta. Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksessa tuotetut Minästä kiinni ja Kielestä koppi -teokset ovat maksuttomasti kaikkien ladattavissa.
Tarvitsemme kansainvälistyvässä maailmassa yhä enemmän ymmärrystä kulttuurisista ja yhteiskunnallisista ilmiöistä, niiden taustoista ja merkityksistä. Toimiminen kulttuurisesti moninaisissa ympäristöissä edellyttää oman kulttuurisen taustan tunnistamista sekä hyviä valmiuksia vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön erilaisissa yhteyksissä. Monipuolinen kulttuuriosaaminen ja viestintätaidot ovat voimavara työelämässä - alasta riippumatta ja myös luovilla aloilla.