Asiasana: monitieteisyys

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Monitieteisellä kurssilla kielitieteen, arkeologian ja genetiikan opiskelijat pääsivät käyttämään paikkatietomenetelmiä ja R-ohjelmointia

30.11.2022

Suomen Akatemian rahoittama Uralilainen kolmio -hanke järjesti tänä syksynä uuden kansainvälisen Erasmus+-ohjelmaan kuuluvan monitieteisen kurssin ”Interdisciplinary human past and quantitative Uralistics”, jolla eri alojen opiskelijat pääsivät oppimaan eri tieteenalojen menetelmiä ja testaamaan niitä käytännössä. Kurssilla käsiteltiin luonnonympäristön vaikutusta ihmispopulaatioihin ja uralilaisten kielten puhuma-alueen kielellistä, geneettistä ja kulttuurista evoluutiota.

Monialaisessa NEPSOS-hankkeessa tutkitaan neuropsykiatrisesti oireilevien nuorten ja heidän perheidensä palvelupolkuja

07.11.2022

Olemassa olevat sosiaali-, terveys- ja sivistyspalvelut eivät vastaa neuropsykiatrisesti oireilevien nuorten tarpeisiin. Turun yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston Neuropsykiatrisesti oireilevat nuoret palvelujen pyörteissä – sosiaalityön, nuorisopsykiatrian ja erityispedagogiikan yhteistutkimus, NEPSOS -hanke etsii ratkaisuja palvelujärjestelmän ongelmiin.

Taiteilijat äänessä Taiteilijan työ ja arki -keskustelutilaisuudessa 4.11.2022

26.10.2022

Millaista on taiteilijan työ ja arki 2020-luvun Suomessa? Turun yliopistossa järjestetään perjantaina 4.11.2022 keskustelutilaisuus, jossa kokemuksistaan kertovat taiteilijat itse. Tapahtumassa taidetyöstä keskustelevat oopperalaulaja Angelika Klas-Fagerlund, esitystaiteilija ja professori Tero Nauha, äänitaiteilija ja säveltäjä Antti Tolvi sekä kuvataiteilija Hans-Peter Schütt.

Monitieteisyys tuo turvaa oikeusoppineillekin

30.11.2021

Oikeustieteellisessä tiedekunnassa tutkimusassistenttina toimiva Marjaana Sjölund omaa monitieteisen taustan. Ennen käynnissä olevia oikeustieteen opintojaan hän luki ohjelmistotekniikkaa ja sulautettuja järjestelmiä valmistuen diplomi-insinööriksi. Sjölundin mukaan kiihtyvän tieteellisen kehityksen aikakaudella oikeusoppineidenkin on tärkeää pysyä ajan hermolla siitä, minkälaisia haasteita ja mahdollisuuksia uudet teknologiat tuovat oikeusjärjestelmille.