Asiasana: kuvataide

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Työpajoissa pureudutaan kuvataidekasvatukseen taiteilijoiden näkökulmasta

29.09.2023

Millaista yhteistyötä päiväkotien, koulujen ja taiteilijoiden välillä on tehty? Se selviää Turun yliopiston, Turun taidemuseon ja WAM Turun kaupungin taidemuseon Taiteilijoiden näkökulmia kuvataidekasvatukseen -tapahtumasarjassa. Seuraavissa tapahtumissa keskustellaan peruskoulujen taidekasvatuksesta ja yhteistyöstä taiteilijoiden kanssa, sarjan päättää tanssikollektiivien kahdeksasluokkalaisille suuntaamien työpajojen esittely.

Ellen Thesleffin ekspressiiviset ruumiillisuuden kuvaukset koettelivat aikanaan sovinnaisuuden rajoja (Väitös: FM Hanna-Reetta Schreck, 26.8.2023, kulttuurihistoria)

Kuvataiteilija Ellen Thesleffin taiteessa ruumis toimi ja liikkui tavoilla, jotka eivät olleet aikakauden naisille vielä tyypillisiä. Hanna-Reetta Schreck tutki väitöskirjassaan Thesleffin näkemyksiä ruumiista ja ruumiillisuudesta 1800-luvun lopun modernin murroksen aikana.

Taiteilijat äänessä Taiteilijan työ ja arki -keskustelutilaisuudessa 4.11.2022

26.10.2022

Millaista on taiteilijan työ ja arki 2020-luvun Suomessa? Turun yliopistossa järjestetään perjantaina 4.11.2022 keskustelutilaisuus, jossa kokemuksistaan kertovat taiteilijat itse. Tapahtumassa taidetyöstä keskustelevat oopperalaulaja Angelika Klas-Fagerlund, esitystaiteilija ja professori Tero Nauha, äänitaiteilija ja säveltäjä Antti Tolvi sekä kuvataiteilija Hans-Peter Schütt.

Andy Bestin ja Merja Puustisen Saaristo-teos Arcanum-rakennuksen taidekutsukilpailun voittajaksi

20.09.2022

Valtion taidetoimikunnan yhdessä Turun yliopiston ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa järjestämä kutsutaidekilpailu on ratkennut. Kilpailulla haettiin taideteosta Arcanum-rakennukseen. Voittajateos, Andy Bestin ja Merja Puustisen Saaristo, sijoittuu Arcanumin aulatilaan. Turun merelliseen ympäristöön viittaava vuorovaikutteinen teos luo rakennukseen myös yhteisöllisiä tiloja.