Asiasana: kuvataidekasvatus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Työpajoissa pureudutaan kuvataidekasvatukseen taiteilijoiden näkökulmasta

29.09.2023

Millaista yhteistyötä päiväkotien, koulujen ja taiteilijoiden välillä on tehty? Se selviää Turun yliopiston, Turun taidemuseon ja WAM Turun kaupungin taidemuseon Taiteilijoiden näkökulmia kuvataidekasvatukseen -tapahtumasarjassa. Seuraavissa tapahtumissa keskustellaan peruskoulujen taidekasvatuksesta ja yhteistyöstä taiteilijoiden kanssa, sarjan päättää tanssikollektiivien kahdeksasluokkalaisille suuntaamien työpajojen esittely.

Suomen suurin taiteen tutkimuksen hanke ArtsEqual julkaisi raportin tasa-arvon kysymyksistä taidekasvatuksen ja taiteen peruspalveluissa

04.10.2021

Taiteen ja taidekasvatuksen pariin hakeutuu ja aktiivisesti valitaan ihmisiä, joilla on parhaat edellytykset menestyä taidejärjestelmässä, todetaan ArtsEqual-tutkimushankkeen raportissa ”Tasa-arvo taiteen ja taidekasvatuksen palveluiden suuntana”. Lokakuussa julkaistu raportti analysoi Suomen suurimman taiteen tutkimuksen hankkeen tuloksia. ArtsEqual-hankkeessa (2015–2021) on toiminut kuusi tutkimusryhmää, jotka ovat tuottaneet yli 200 tutkimusjulkaisua.