Sote-akatemia ja Yoop.fi-työkalu Hacking Higher Education 2020 -finaaliin

11.09.2020

Hacking Higher Education Finland on innovaatiokilpailu, jonka tarkoituksena on nostaa esiin korkeakoulutuksen kehittämiseen tähtääviä ratkaisuja ja projekteja. Tämän vuoden kilpailussa teemana on jatkuvan oppimisen kehittäminen korkeakoulutuksessa. Turun yliopistosta kilpailun finaaliin ylsivät Sote-akatemia ja Yoop.fi-työkalu, jotka kisaavat “Higher Education Developer of the year 2020” -tittelistä.

Hacking Higher Education Finland -kilpailun avulla tiimit tai yksittäiset henkilöt voivat esitellä ja saada tunnustusta innovatiivisille käytännöilleen tai kehittämisprojekteilleen. 

Avoimen ilmoittautumisen jälkeen raati valitsi kymmenen finalistia, joista voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. Kilpailu huipentuu 16.9.2020 klo 14 järjestettävään stream-lähetykseen, jossa finalistit esittelevät ratkaisujaan. Äänestää voi jo ennakkoon alla olevasta linkistä.

Sote-akatemia on monitieteinen yhteistyöalusta

Sosiaali- ja terveydenhuollon koulutus- ja tutkimuskeskus Sote-akatemia on ainutlaatuinen, monitieteinen yhteistyöalusta, joka vastaa sosiaali-, terveys- ja sivistyspalvelujen (sisote) monialaisiin osaamis- ja tietotarpeisiin koulutuksen, tutkimuksen ja yhteistyön kautta. 

– Sote-akatemia järjestää sisote-alan koulutusta niin tutkinto-opiskelijoille kuin jatkuvan oppimisen tarkoituksiinkin, summaa tutkimuspäällikkö Jussi Lehtonen

Yoop.fi auttaa yrittäjyysosaamisen opintopisteiksi

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa ja Turun yliopiston koordinoimassa HOTIT OPIT -hankkeessa kehitettävä digitaalinen työkalu Yoop.fi (Yrittäjyysosaaminen opintopisteiksi!) on kaikille avoin verkkoselaimessa toimiva digitaalinen työkalu. 

– Työkalun tarkoituksena on tukea korkeakoulujen opiskelijoita ja opettajia yrittäjyysosaamisen AHOToinnissa ja opinnollistamisessa. Opiskelijat voivat tehdä Yoop.fi-työkalussa myös yrittäjyysosaamisen itsearvioinnin, mikä auttaa heitä ymmärtämään yrittäjyysosaamisen keskeisimpiä ulottuvuuksia. Myös opettajille on työkalussa oma osionsa, kertoo yrittäjyysasiamies Kirsi Peura

Yleisö päättää voittajan

Hacking Higher Education 2020 -kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. 

Finaalia voi seurata 16.9. klo 14.00 alkaen Zoomin välityksellä. 

Luotu 11.09.2020 | Muokattu 14.09.2020