Asiasana: Yrittäjyysyliopisto

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tervetuloa webinaariin: Yrittäjyys ja yrittäjämäisyys yliopistoissa - ideoista tekoihin 18.5.

30.04.2020

Webinaarin toteuttavat Turun yliopisto ja Åbo Akademi yhteistyössä Turku Science Parkin ja Opiskelijakaupunki Turku -verkoston kanssa. Webinaarissa kysytään, ovatko yliopistot isoja laivoja, jotka kääntyvät hitaasti? Vai löytyykö yliopistoista ja yliopistoyhteisöjen jäsenistä sittenkin osaamista, ketteryyttä ja mukautumiskykyä vastata erilaisiin yhteiskunnan ja liike-elämän haasteisiin?

Tutkimus: suomalaisten yliopistojen johto suhtautuu yrittäjyyteen yliopistoissa suopeasti – haasteena näkökulmien suppeus ja yhteisen keskustelun puute

17.04.2020

Itä-Suomen yliopiston ja Turun yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan suomalaisten yliopistojen akateemiset johtajat suhtautuvat yrittäjyyteen yliopistoissa suopeasti osana yliopistojen yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Suhtautumisisissa korostuu myös suunnan etsiminen. Haasteena on näkökulmien suppeus ja yhteisen keskustelun puute aiheesta.

Corporate Corner -yhteistyötapahtumat

Corporate Corner tukee yliopiston ja liikemaailman yhteistyötä ja yhteiskehittelyhankkeita. Se auttaa akateemisia ja yritystutkijoita löytämään toisensa, kehittämään uusia ideoita ja tuotteita sekä keksimään kokonaan uudenlaisia ratkaisuja ongelmiin. Corporate Corner tuo asiantuntijat saman pöydän ääreen keskustelemaan, kehittämään ja innovoimaan yhdessä eri tieteen aloilla. Jaettujen ideoiden, tietotaidon, resurssien ja infrastruktuurin avulla Corporate Corner synnyttää uusia toimintamahdollisuuksia ja tukee yhteiskunnan hyvinvointia ja taloudellista kasvua.