Asiasana: paikkatieto

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kaksi Eurajoella ja Raumalla toteutettavaa kulttuurihanketta osallistuu kaupunkien ulkopuolista kulttuuria tarkastelevaan kansainväliseen tutkimukseen

28.07.2023

Eurajoella ja Raumalla toteutettavat kulttuurihankkeet on tunnistettu esimerkkihankkeiksi kansainväliseen tutkimukseen, jossa tutkitaan kaupunkien ulkopuolisia kulttuuri- ja luovia aloja Euroopassa. Tutkimukseen valittiin yhteensä 12 eri puolilla Eurooppaa toteutettavaa kulttuurihanketta.

Lounaistieto on vuoden 2023 ICT-teko

10.03.2023

Turun kauppakamarin ICT-valiokunta on myöntänyt vuoden 2023 ICT-teko-tunnustuksen Lounaistiedolle. Lounaistieto on Lounais-Suomen alueellinen tietopalvelu, joka ylläpitää monia toimintoja, kuten muun muassa tilastoanalyysejä ja karttapalvelua.

Paikkatieto tarjoaa käänteentekeviä ratkaisuja yrityksille, julkiselle sektorille ja tutkijoille – silti harva osaa sitä hyödyntää

29.06.2022

Paikkatiedon avulla voidaan ratkaista mitä tahansa kysymyksiä, jotka liittyvät sijaintiin. Vaikka paikkatieto tarjoaa mahdollisuuksia moneen, harva toimija tunnistaa paikkatietoon liittyviä tarpeitaan. Suomeen perustetaan uusi paikkatietoon keskittyvä osaamiskeskus, joka tukee yrityksiä ja yhteiskuntaa paikkatiedon hyödyntämisessä.

Eri alojen asiantuntijat kehittävät innovatiivisia etäoppimisen menetelmiä digitaalisten taitojen ja työllistymisen parantamiseksi Tansaniassa

08.04.2021

GEOICT4e-hanke kehittää oppimismenetelmiä, joilla tuotetaan paikkatieto-osaajia tulevaisuuden digitaalisille työmarkkinoille. Etäoppimiseen pureudutaan muun muassa MOOC-kursseilla, joiden sisällöt liittyvät käytännön taitojen kartuttamiseen todellisten yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseksi.
 

Paikkatietoteknologia avaa asukkaille ovia osallistua maankäytönsuunnitteluun Tansaniassa (Väitös: FM Salla Eilola, 25.6.2020, maantiede)

FM Salla Eilola kehitti väitöstutkimuksessaan osallistavan kartoitusmenetelmän yhteistyössä tansanialaisten asiantuntijoiden kanssa. Menetelmä auttaa keräämään paikkatietoa, jota ei tähän mennessä ole ollut käytössä Tansanian maankäytönsuunnittelussa. Se tukee asukkaiden ja suunnittelijoiden välistä keskustelua ja oppimista sekä alueen maantieteellistä hahmottamista.

Suunnitelmallinen maankäyttö ehkäisee luonnonvarojen väärinkäyttöä – tutkijat kehittivät uuden menetelmän Tansaniaan

25.10.2019

Turun yliopiston tutkijat kehittivät yhdessä paikallisten asiantuntijoiden kanssa satelliittikuviin perustuvan maankäytön kartoitusmenetelmän, joka jalkautettiin käyttöön Tansaniassa. Paikallisten yhteisöjen osallistaminen ja heidän tarpeidensa huomiointi luovat Tansaniaan kestävää ja läpinäkyvää maanhallinnan kulttuuria.

Turun yliopiston tutkijat laativat käsikirjan merialuesuunnittelun paikkatietotyöskentelyyn

04.06.2019

Interreg Central Baltic -projekti Plan4Blue julkaisee käsikirjan rajat ylittävän merialuesuunnittelun paikkatietotyöskentelyyn. Käsikirjan tavoite on parantaa merialuesuunnitteluun liittyvän paikkatietotyöskentelyn tehokkuutta ja läpinäkyvyyttä. Kirjan sisältöä ovat olleet luomassa Turun yliopiston maantieteen ja geologian laitoksen ja merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskuksen tutkijat.