Asiasana: verkostot

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Professori Virpi Lummaalle lähes 2,5 miljoonan euron EU-rahoitus tutkimukseen muuttuvan yhteiskunnan vaikutuksista sukulaisverkostoihin

18.09.2023

Turun yliopiston evoluutiobiologian professori Virpi Lummaa on saanut merkittävän tutkimusrahoituksen Euroopan tutkimusneuvosto ERC:ltä. Lummaa sai rahoituksen hankkeelle, jossa tutkitaan, miten yhteiskunnan suuret muutokset viimeisen 300 vuoden aikana ovat vaikuttaneet ihmisten sukulaisverkostoihin ja niiden kautta heidän menestymiseensä 1700–1900-lukujen Suomessa. Lummaa tarkastelee samoja kysymyksiä myös aasiannorsuilla, joiden populaatiot ovat kutistuneet dramaattisesti 50 vuodessa ihmisten toimien johdosta.

Vapaa tiede turvaa vapaan yhteiskunnan

05.01.2022

Turun yliopistolla järjestettiin marraskuun lopulla seminaari tieteen ja tieteentekijöiden vapauden puolesta. Kyseessä oli ensimmäinen kansallinen Scholars at Risk Finland -tapahtuma, joka toi yhteen yliopistojen edustajia Suomesta ja pohjoismaista. Puheenvuoroja käyttivät myös opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Suomen tiedeakatemian edustajat. Seminaarin odotetuinta antia olivat kuitenkin kertomukset, joissa kotimaissaan vainotut tutkijat korostivat vapaan tieteen merkitystä vapaalle yhteiskunnalle.

Kaikki lapset liikkumaan – Turussa on aloitettu laajamittainen yhteistyö lasten ja nuorten liikunnan edellytysten parantamiseksi

14.09.2021

Turun alueen toimijat ovat yhdistäneet voimansa lasten ja nuorten liikunnan edellytysten ja harrastusmahdollisuuksien parantamiseksi. Turkuun on perustettu Lasten ja nuorten liikunnan osaamiskeskus, jonka tavoitteena on lasten ja nuorten liikunnan, hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen laajalla rintamalla. Osaamiskeskuksen perustamisesta on solmittu aiesopimus, jonka allekirjoittajia ovat Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Paavo Nurmi -keskus, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri, Turun kaupunki sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

LASTU-hanke kokoaa yhteen sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisia kouluttavat korkeakoulut ja työelämätoimijat

02.02.2021

Turun yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto saivat opetus- ja kulttuuriministeriöltä 264 000 euron erityisavustuksen hankkeelleen LASTU – monialainen korkeakoulujen ja työelämän kehittämisverkosto lasten hyvinvoinnin tueksi. Hankkeessa rakennetaan verkosto kehittämään monialaista koulutusta ja tutkimusta korkeakoulutuksen ja lasten palvelujen uudistumisen tueksi. 

Terveyskampus Turulle ja uudelle hydrologiselle TKI-kumppanuusverkostolle Suomen Akatemian rahoitusta

08.12.2020

Suomen Akatemia on myöntänyt 10 miljoonaa euroa korkeakouluille ja valtion tutkimuslaitoksille tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan kumppanuusverkostojen erityisrahoituksen haussa. Rahoitusta myönnettiin Turun yliopistoon kahdelle verkostolle, Terveyskampus Turulle sekä uudelle hydrologiselle TKI-kumppanuusverkostolle.