Asiasana: EC2U

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Eurooppa-foorumissa turvallisuus nousi keskusteluissa aiempaa voimakkaammin esille

01.09.2023

Turvallisuus nousi kuudetta kertaa järjestetyn Eurooppa-foorumin puhutuimmaksi aiheeksi. Nato, suhteet Venäjään, Ukrainan sota, mutta myös arviot Yhdysvaltain tulevaisuudesta ja sen mukanaan tuomat epävarmuudet vilahtivat valtaosassa keskusteluja. Tapahtuman päävastuullisen järjestäjän, Eurooppa-Foorumi Turussa ry:n hallituksessa Turun yliopistoa edustava vararehtori Piia Björn kiittää monipuolista ohjelmaa. – Tallenteista saa nopean katsauksen ajankohtaisista teemoista, Björn vinkkaa.

Komissio myönsi EC2U-allianssille jatkorahoituksen – Turun yliopisto rakentaa eurooppalaisyliopistojen kanssa yhteistä kampusta

03.07.2023

Euroopan komissio on myöntänyt eurooppalaista yliopistokoulutusta ja -tutkimusta sekä sidosryhmäyhteistyötä kehittävälle EC2U-allianssille 14,4 miljoonan euron jatkorahoituksen. Turun yliopisto on ollut yksi allianssin jäsen sen alusta saakka. Uudella kaudella allianssi laajenee uusialla jäsenillä ja toiminnoilla.

EC2U-harjoittelu vahvistaa luokkahuonetaitoja

27.06.2023

European Campus of City-Universities (EC2U) -allianssi on tänä keväänä tarjonnut opettajiksi opiskeleville mahdollisuuden lähteä 2-4 viikon opetusharjoitteluun EC2U-yliopistokaupungissa toimivaan kouluun. Mahdollisuuteen on tänä keväänä tarttunut viisi Turun yliopiston opiskelijaa. Turkuun on lisäksi saapunut yksi harjoittelija Saksan Jenasta.

EC2U-allianssin vierailut edesauttavat terveyden ja hyvinvoinnin tavoitteiden saavuttamista

07.06.2023

Professorit Daniela Soitu ja Contiu Tiberiu Soitu

Osana EC2U-allianssin toimintaa professorit Daniela Șoitu ja Conțiu Tiberiu Șoitu Alexandru Ioan Cuzan yliopistosta Romanian Iaşista vierailivat Turun yliopistossa 24.-25.4.2023. Vierailunsa aikana he tapasivat EC2U-koordinaatiotiimin sekä henkilökuntaa yhteiskuntatieteellisestä sekä lääketieteellisestä tiedekunnasta.

Yleisölle avoin ajatushautomo etsii keinoja lasten ja nuorten pahoinvoinnin ehkäisyyn

06.02.2023

Millä keinoin voisimme ehkäistä lasten ja nuorten pahoinvointia? Vastausta yhteistuumin etsivät Turun yliopiston tutkijat sekä julkishallinnon, yritysten ja kolmannen sektorin edustajat Turun kaupunginkirjastossa perjantaina 3.3. järjestettävässä ajatushautomossa. Tapahtuma on avoin myös yleisölle. Ratkaisua etsitään erityisesti sosiaalisista innovaatioista kuten uusista, eri toimijoiden yhteistoimintaa perustuvista toimintamalleista.