Tule mukaan EC2U-ajatushautomoon kuuntelemaan ja keskustelemaan rauhanrakentamisesta!

13.05.2024

Osana EC2U-allianssin toimintaa Turun yliopisto järjestää EC2U Think Tankin eli ajatushautomon Rosettan webinaaristudiossa 29.5.2024 aiheella Sosiaaliset innovaatiot rauhanrakentamisessa. Tule mukaan kuuntelemaan asiantuntijapuheenvuoroja ja osallistu keskusteluun!

​​​EC2U-ajatushautomon idea on olla katalysaattori ideoille sekä kanava tiedon ja ratkaisujen kierrätykselle. Tarkoituksena on luoda avointa dialogia mm. kansalaisten, tutkijoiden ja päättäjien kesken yhteiskunnallisista aiheista.

Ajatushautomoiden tavoitteena rakentaa tapoja, joilla voidaan edesauttaa nopeampaa muutosta sekä tuottaa toimenpidesuosituksia, joita levitetään EC2U-allianssissa sekä eurooppalaisella korkeakoulualueella.

Tämänkertainen ajatushautomo pureutuu rauhanrakentamisen sosiaalisiin innovaatioihin (Social Innovation for Peacebuilding). Tavoitteena on löytää tapoja, joilla sosiaalisilla innovaatioilla voidaan tukea inklusiivista ja kestävää rauhanrakentamista alhaalta ylös -lähestymistavoilla.

Tilaisuudessa keskustellaan mm. siitä, miten voidaan tuottaa erilaisten sidosryhmien tarpeisiin vastaavia inklusiivisia rauhanrakentamisen aloitteita, miten yhteistyöllä voidaan edesauttaa pitkäkestoista ja kestävää rauhaa sekä siitä, miten organisaatiot ja yksilöt voivat osallistua rauhanrakentamiseen.

Ajatushautomo järjestetään 29.5.2024 klo 14-16 yliopiston Turun kampuksella Rosettan webinaaristudiossa (rakennuksen 2. kerros) paneelikeskusteluna, johon voi myös yleisö osallistua asiantuntijapuheenvuorojen jälkeen. Paneelikeskustelu on suomenkielinen.

Paneelin moderaattorina toimii Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen vanhempi erikoistutkija Kimmo Elo. Paneeli koostuu seuraavista asiantuntijoista

  • Eeva Kronqvist, varapuheenjohtaja, globaalikasvatusjärjestö CISV Naantali
  • Hanna Ruohikko, katsomusaineiden ja filosofian opettaja, globaalikasvattaja, Turun kaupunki, Puolalanmäen lukio
  • Jari Kaivo-oja, tutkimusjohtaja, tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto
  • Jarmo Pykälä, pääsihteeri, rauhanjärjestö Sadankomitea (etänä)
  • Juho Korhonen, sosiologian vanhempi erikoistutkija, Turun yliopisto
  • Laura Puumala, väitöskirjatutkija, filosofia, Turun yliopisto
  • Rosa Puhakainen, ihmisoikeusasiantuntija/koulutustyön vastaava, Suomen YK-liitto (etänä)

Keskustelun annista tehdään kooste, joka esitetään EC2U-foorumissa Itävallan Linzissä lokakuussa 2024.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tällä lomakkeella viimeistään 22.5.2024 klo 14. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä. Ilmoittautumislomakkeessa voi valita lähi- tai etäosallistumisen. Etäosallistujat saavat linkin tilaisuuteen ennen tapahtumaa.

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan mielenkiintoista keskustelua kestävästä rauhanrakentamisesta ja sosiaalisista innovaatioista!

Lisätietoja saat osoitteesta ec2u@utu.fi.

Luotu 13.05.2024 | Muokattu 27.05.2024