Asiasana: Turun Yliopistosäätiö

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Eurooppa-foorumissa turvallisuus nousi keskusteluissa aiempaa voimakkaammin esille

01.09.2023

Turvallisuus nousi kuudetta kertaa järjestetyn Eurooppa-foorumin puhutuimmaksi aiheeksi. Nato, suhteet Venäjään, Ukrainan sota, mutta myös arviot Yhdysvaltain tulevaisuudesta ja sen mukanaan tuomat epävarmuudet vilahtivat valtaosassa keskusteluja. Tapahtuman päävastuullisen järjestäjän, Eurooppa-Foorumi Turussa ry:n hallituksessa Turun yliopistoa edustava vararehtori Piia Björn kiittää monipuolista ohjelmaa. – Tallenteista saa nopean katsauksen ajankohtaisista teemoista, Björn vinkkaa.

Yliopistosäätiön omistama Bengtskärin majakka tähtää hiilineutraaliin energiahuoltoon – remontti ja keräys käynnissä

09.06.2023

Turun Yliopistosäätiön omistamalla Bengtskärin majakalla on tehty kaksivaiheista energiaremonttia, jonka tavoitteena on päästä irti öljyriippuvuudesta ja saavuttaa hiilineutraali energiahuolto. Säätiö on käynnistänyt keräyksen energiahankkeen tueksi. Lue lisää Yliopistosäätiön ajankohtaisista kuulumisista!

Turun Yliopistosäätiö tuki tiedettä yli miljoonalla eurolla

11.05.2023

Turun Yliopistosäätiö on jakanut kevään 2023 apurahat Turun yliopiston tutkijoille ja tutkimusryhmille. Apurahoja myönnettiin yhteensä 1 202 395 euroa. Perinteiseen tapaan apurahat jaetaan Snellmanin päivänä 12.5.2023. Apurahojen turvin tutkitaan muun muassa korkeakoulutukseen pääsyn tasa-arvoa, nationalismin hyödyntämistä kriisiajan politiikassa sekä ammatillisessa koulutuksessa opiskelevien nuorten päihteettömyyttä.