Asiasana: Eurooppa-foorumi

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Eurooppa-foorumin anti kootaan tulevaisuuskonferenssin käyttöön

27.08.2021

Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskus sekä Eurooppa-foorumi kokoavat neljättä kertaa järjestetyn tapahtuman annin Euroopan tulevaisuuskonferenssin käyttöön. Tulevaisuuskonferenssi on Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission yhteinen hanke, jonka avulla ne haluavat kuulla kansalaisia ja antaa kansalaisille puheenvuoron Euroopan tulevaisuudesta käytävässä keskustelussa.

Turun yliopisto ja Åbo Akademi luovat yhteisen Eurooppa ja EU -maisteriohjelman

25.08.2021

Turun yliopisto ja Åbo Akademi suunnittelevat yhteisen Eurooppa ja EU -maisteriohjelman perustamista. Ensimmäisen suomalainen EU-virkamiespolvi lähenee eläkeikää, ja jo nyt on havaittavissa pula suomalaisista EU-tehtäviin halajavista. Maisteriohjelma on vastaus tarpeeseen. Uuden maisteriohjelman perustamisesta kerrottiin neljättä kertaa järjestettävän Eurooppa-foorumin avajaisissa.

Eurooppa-foorumin Tiedepäivä nostaa esille tekoälyn, rokotukset ja hävittäjähankinnat

16.08.2021

Eurooppa-foorumin Tiedepäivänä 25.8. nostetaan keskusteluun muun muassa Suomen hävittäjähankinnan turvallisuuspoliittiset ulottuvuudet, tekoälyn vastuullisuudesta sekä rokotuksista informaatiokuplassa. Turun yliopiston on yksi Eurooppa-foorumin järjestäjistä. Koronasta johtuen tilaisuuksiin voidaan ottaa vain rajallinen määrä väkeä, mutta 25.–27.8. järjestettävän tapahtuman tilaisuuksia voi seurata verkossa.

Eurooppa-foorumi tuo nuorten ääntä esille Turussa

30.07.2021

Turussa 25.–27. elokuuta järjestettävä Eurooppa-foorumi innostaa nuoria osallistumaan keskusteluun Euroopasta ja eurooppalaisesta yhteistyöstä. Nuoria on tapahtumassa mukana puhujina, ohjelman järjestäjinä sekä käytännön järjestelyissä vapaaehtoisina. Virtuaalisen tapahtumasivun kautta toivotaan mahdollisimman monen nuoren osallistuvan myös foorumin keskusteluihin.

Tiedepäivä avaa vuotuisen Eurooppa-foorumin elokuussa

16.06.2021

Eurooppa-foorumin ohjelma on julkaistu. Turun yliopisto on mukana tuottamassa erityisesti ensimmäisen eli Tiedepäiväksi nimetyn keskiviikon 25.8. ohjelmaa. Tiedepäivän teemoja ovat tekoäly, rokotteet ja infokuplat. Torstaina Eurooppa-päivässä teemana on talous, perjantaina politiikka. Esiintyjiksi tapahtumaan on saatu Suomen johtavia poliitikkoja komissaari Jutta Urpilaisesta pääministeri Sanna Marinin kautta oppositiojohtajiin.

Eurooppa-foorumi käynnistyy Tiedepäivällä

10.05.2021

Tiedepäivä avaa elokuisen Eurooppa-foorumin. Turun yliopisto ja Åbo Akademi järjestävät yhdessä ohjelmaosuudet, joissa käsitellään monitieteisesti tekoälyä sekä rokotuksia. Päivän kolmantena osuutena on Eduskuntatutkimuksen keskuksen järjestämä seminaari, jossa pohditaan muun muassa demokratiaa ja Suomen hävittäjähankintoja.