Asiasana: Eurooppapolitiikka

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Eurooppa-foorumin lämmittelytilaisuudessa Sanna Marin kannusti vapaamuotoiseen korkeakoulujen yhteistyöhön

16.03.2023

Suomen Eurooppa-politiikka otettiin tarkastelun alle Eurooppa-foorumin historian ensimmäisessä lämmittelytilaisuudessa. Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä sai keskustelukumppanikseen pääministeri Sanna Marinin. Keskusteluun nousi muun muassa eurooppalainen korkeakouluyhteistyö.

Turun yliopisto ja Åbo Akademi luovat yhteisen Eurooppa ja EU -maisteriohjelman

25.08.2021

Turun yliopisto ja Åbo Akademi suunnittelevat yhteisen Eurooppa ja EU -maisteriohjelman perustamista. Ensimmäisen suomalainen EU-virkamiespolvi lähenee eläkeikää, ja jo nyt on havaittavissa pula suomalaisista EU-tehtäviin halajavista. Maisteriohjelma on vastaus tarpeeseen. Uuden maisteriohjelman perustamisesta kerrottiin neljättä kertaa järjestettävän Eurooppa-foorumin avajaisissa.

Suomen 25-vuotisen EU-taipaleen summaava teos auttaa tulevaisuuteen katsomisessa

07.05.2021

Tutkijoiden näkemykset Suomen tiestä EU-jäseneksi ja liittymisen vaikutuksista on koottu tuoreeseen teokseen Suomi 25 vuotta Euroopan unionissa. – Kirjan kautta lukijoille avautuu näkökulma muutoksiin, joita EU-jäsenyys on meille tuonut. Se antaa meille myös pohjan arvioida, mikä tulevaisuudessa on mahdollista, jopa todennäköistä, kirjan toimittaja, eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Kimmo Elo toteaa.