Asiasana: InFLAMES

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tutkijat löysivät mahdollisen keinon estää rintasyövän uusiutumista

17.06.2024

Rintasyövän hoitotulokset ovat yleisesti hyvällä tasolla, mutta silti osa syövistä uusiutuu, kun kehoon uinumaan jääneet syöpäsolut heräävät uudestaan kasvamaan. Suomalaiset syöpätutkijat löysivät mekanismin, joka herättää uinuvat rintasyöpäsolut ja osoittivat, että sitä estämällä voidaan merkittävästi parantaa hoitotuloksia koemalleissa.

Sirpa ja Markku Jalkanen mukana European Inventor Award -kilpailun finaalissa

16.05.2024

Akateemikko, InFLAMES -lippulaivan johtaja Sirpa Jalkanen ja Markku Jalkanen ovat ehdolla Euroopan keksijäpalkinnon saajiksi. Jalkaset ovat finalisteina kilpailun pienet ja keskisuuret yritykset -kategoriassa, jossa heillä on vastaehdokkaina kaksi muuta eurooppalaista tiimiä. Jalkaset valittiin yli 550 ehdokkaan joukosta kilpailuun, jonka järjestää Euroopan patenttivirasto EPO. European Inventor Award 2024 -palkinnon voittajat julkaistaan 9. heinäkuuta 2024 Maltalla.

Juhani Knuuti: Turku maailman kärjessä – sydänkuvan kylkiäisenä saadaan tuhti tietopaketti koko kehon terveydestä

29.11.2023

Kun kuvannamme sydämen verenvirtausta, saamme samalla ”ilmaiseksi” kuvat kaikista muistakin kehon elimistä. Tämän mahdollistaa huipputarkka laitteisto, joka paljastaa muun muassa sydämen toiminnan ja stressin välisiä yhteyksiä sekä suoliston ja aivojen vuorovaikutusta, kirjoittaa professori ja PET-keskuksen johtaja Juhani Knuuti. Artikkeli on julkaistu alunperin MustRead Akatemiassa.

SuomiAreenassa nostettiin esille tutkijoiden keinot auttaa kohti terveellisempää ja turvallisempaa tulevaisuutta

30.06.2023

Tutkimus voi auttaa kohti toimivampia ja kustannustehokkaampia hoitomuotoja, totesivat Turun yliopiston tutkijat SuomiAreenan lavalla Porissa. Keskustelun alla olivat sekä ihmisen terveyttä parantavat varaosat että syöpähoidot. Keskusteluissa nousi vahvasti esille paitsi se, mihin tutkimus ja tiede kykenevät, myös eettisen pohdinnan ja priorisoinnin tarve. Turun yliopiston johtama ONNI on turvallinen koulu -hanke haastoi jo aiemmin viikolla areenaan osallistuneet pohtimaan, mikä tekee koulusta turvallisen.

Lääke- ja dignostiikka-alat menestyvät, osaajia tarvitaan Turun seudulla lisää

04.05.2023

Lääke- ja diagnostiikka-ala on Turun seudulla merkittävä työllistäjä ja veronmaksaja. Ala tarvitsee jatkuvasti uusia osaajia, joita tulee korkeakouluista. Mutta tarvitaanko yleis- vai syväosaajia ja löytyykö heitä tarpeeksi, muun muassa näitä kysymyksiä ruodittiin Varsinais-Suomen Ennakointiakatemian tapahtumassa 2.5. 2023. Tapahtuman järjesti Lääkekehityksen ennakointityöryhmä Terveyskampus Turun ja InFLAMES-lippulaivan kanssa.