Asiasana: ONNI-hanke

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

SuomiAreenassa nostettiin esille tutkijoiden keinot auttaa kohti terveellisempää ja turvallisempaa tulevaisuutta

30.06.2023

Tutkimus voi auttaa kohti toimivampia ja kustannustehokkaampia hoitomuotoja, totesivat Turun yliopiston tutkijat SuomiAreenan lavalla Porissa. Keskustelun alla olivat sekä ihmisen terveyttä parantavat varaosat että syöpähoidot. Keskusteluissa nousi vahvasti esille paitsi se, mihin tutkimus ja tiede kykenevät, myös eettisen pohdinnan ja priorisoinnin tarve. Turun yliopiston johtama ONNI on turvallinen koulu -hanke haastoi jo aiemmin viikolla areenaan osallistuneet pohtimaan, mikä tekee koulusta turvallisen.

Eila Lindfors ja Tuija Saarivirta palkittiin työstä oppilaitosturvallisuuden hyväksi

01.05.2023

ONNI on turvallinen koulu -hankkeen pilottikoulun, Rauman normaalikoulun lehtori Tuija Saarivirta sekä hanketta johtava Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan professori Eila Lindfors ovat saaneet Suomen Palopäällystöliitolta tunnustuspalkinnot työstään. Liitto kiittää Saarivirtaa ja Lindforsia pitkäjänteistä työstä oppilaitosturvallisuuden ja sen tutkimuksen eteen sekä valmiudesta jakaa paitsi vastuuta myös tietoa ja toimivia ratkaisuja koulujen turvallisuuden kehittämiseksi.

Tasapuolisuutta ja läpinäkyvyyttä oppilaiden epäasialliseen käyttäytymiseen puuttumiseen – uusi työkalu perusopetuksen henkilökunnan käyttöön

12.10.2022

Peruskoulujen turvallisuutta tutkiva ONNI on turvallinen koulu -hanke laatii Yhdenvertaisen puuttumisen oppaan koulujen tarpeisiin. – Suomessa ei ole ollut kaikille yhteistä puuttumisen mallia vaan jokainen koulu on laatinut perusopetuslain ja opetussuunnitelman pohjalta omat ohjeensa. Näin on syntynyt tilanteita, joissa saman kunnankin sisällä samanlaisiin tai toisiinsa verrattavissa oleviin rikkeisiin on reagoitu eri tavalla, hankkeen kehittämispäällikkö Tuomo Myllö sanoo.

Tutkitulla tiedolla turvallisempi peruskoulu: ONNI on turvallinen koulu -hankkeessa kehitetään ja ylläpidetään koulujen turvallisuutta

19.05.2022

Turun yliopiston maaliskuussa 2022 käynnistämä ONNI on turvallinen koulu 2022–2023 -hankkeessa tutkitaan ja kehitetään perusopetuksen koulujen turvallisuuskulttuuria edistäviä toimenpiteitä. Tällä hanke vastaa kouluissa esiintyviin turvallisuuspoikkeamiin, kuten erilaisiin läheltä piti -tilanteisiin, tapaturmiin ja onnettomuuksiin, vahingon- ja väkivallan tekoihin, kiusaamiseen ja häirintään. Hankkeen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.