Asiasana: tulevaisuusajattelu

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tutkijat esittävät ennakoinnin lisäämistä vahvemmin osaksi lainvalmistelua

22.11.2022

Ennakoinnin ja tulevien sukupolvien huomioimisen tulisi olla vahvemmin osa suomalaista lainvalmistelua. Näin todetaan valtioneuvoston tulevaisuusselonteon toisen osan tueksi tehdyssä tutkimuksessa, joka tarkasteli ennakointitoimintaa sekä tulevien sukupolvien edustamista ja oikeuksia lainvalmistelussa Suomessa ja kansainvälisesti. Tutkimuksen tekivät Turun yliopiston ja Åbo Akademin tutkijat.

Uusi MOOC johdattaa kestävään kehitykseen ja kasvatukseen – kurssi suoritettavissa myös avoimessa yliopistossa

19.10.2021

Oliko filosofi Georg Henrik von Wright oikeassa, kun hän sanoi, että vain katastrofit opettavat ihmistä? Muun muassa tätä pohditaan Turun yliopiston Johdanto kestävään kehitykseen ja kasvatukseen MOOCissa. Kurssi tarjoaa tutkimukseen perustuvaa tietoa ja taitoja kaikille kestävän kehityksen kysymyksistä kiinnostuneille. Opintosuorituksen voi tehdä osana tutkinto-opintoja tai avoimessa yliopistossa.

Utopioita ja tähtitiedettä -tapahtuma Avaruuspuisto Väisälässä 13.8.2021 – Näyttelyt avoinna yleisölle 20.8.2021 saakka

04.08.2021

Tervetuloa uusiin sfääreihin ja tulevaisuuksiin! Kaikenikäisille suunnattu ilmainen tapahtuma tarjoilee maistiaisia Utopiaako?-suurhankkeen työpajojen tuloksista, paikkasidonnaista nykytaidetta, planetaarioesityksiä sekä mahdollisuuden tutustua Avaruuspuisto Väisälän (ent. Tuorlan observatorio) tiloihin Piikkiössä.

Selvitys: Tuotettu tulevaisuustieto ja käyttäjien tietotarpeet tulisi saada paremmin kohtaamaan

12.03.2021

Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus toteutti syksyn 2020 aikana Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnalle selvitystyön, jossa analysoitiin Suomessa ja maailmalla tuotettua ennakointitietoa. Hankkeen tavoitteena oli muun muassa selvittää, miten koronapandemian kaltaisia nopeita, yllättäviä ja vaikutuksiltaan laajoja ilmiöitä on pystytty ennakoimaan ja minkälaisia muita tulevaisuusnäkymiä, uhkia ja mahdollisuuksia raporteissa on tunnistettu.