Eurooppa-foorumissa turvallisuus nousi keskusteluissa aiempaa voimakkaammin esille

01.09.2023

Turvallisuus nousi kuudetta kertaa järjestetyn Eurooppa-foorumin puhutuimmaksi aiheeksi. Nato, suhteet Venäjään, Ukrainan sota, mutta myös arviot Yhdysvaltain tulevaisuudesta ja sen mukanaan tuomat epävarmuudet vilahtivat valtaosassa keskusteluja. Tapahtuman päävastuullisen järjestäjän, Eurooppa-Foorumi Turussa ry:n hallituksessa Turun yliopistoa edustava vararehtori Piia Björn kiittää monipuolista ohjelmaa. – Tallenteista saa nopean katsauksen ajankohtaisista teemoista, Björn vinkkaa.

– Ohjelma oli monipuolisempi kuin aiemmin. Viimeisimmät turvallisuuspoliittiset käänteet vaikuttivat siihen, että ohjelmaan saatiin diversiteettiä ja kiinnostavuutta, Björn toteaa.

Esimerkkinä kiinnostavasta keskustelusta hän nostaa John Morton -keskuksen paneelin, jossa pohdittiin Yhdysvaltojen polarisaatiokehitystä ja sitä, miten länsimaat seuraavat yhdysvaltalaista politiikkaa. Perinteisten medioiden rinnalle ovat nousseet erityisesti podcastit, poliittinen keskustelu on siirtynyt osaksi viihdeohjelmia.

Eurooppa-foorumi järjestetään ensi vuonna elokuun viimeisellä viikolla. Tulevaisuutta ajatellen Björnillä on toive: opiskelijat pitäisi saada vahvemmin mukaan vaikka ajankohta ennen lukuvuoden alkua onkin haastava. Tämän vuoden keskustelutkaan eivät unohdu, sillä tallenteita voi katsoa Eurooppa-foorumin nettisivulta.

– Toivottavasti näitä tallenteita käytetään opetuksessa pohjamateriaalina. Näistä saa nopean katsauksen ajankohtaisista teemoista, Björn sanoo.

Luotu 01.09.2023 | Muokattu 02.09.2023