Asiasana: Sosiaalitieteiden laitos

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Lapsen oikeuksien viikolla nostetaan esille jokaisen vastuu lasten suojelemisesta

12.11.2019

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry ja Turun yliopisto tiivistävät monitoimijaista yhteistyötä perheiden ja lasten hyväksi. Lapsen oikeuksien viikon avaava Jokaisella lapsella on oikeus auttaviin aikuisiin -tilaisuus maanantaina 18.11. esittelee kaksi uutta yhteistyön tapaa: yliopistojen luoma avoimen tiedon Osaamispuu sekä Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n ja Turun yliopiston koordinoiman INVEST-hankkeen yhteistyö. Tapahtumassa nostetaan myös esille se, ettei lasten suojelu ole vain lastensuojelun ammattilaisten tehtävä.

Turussa tehdään tieteellistaiteellinen matka mahdollisiin tulevaisuuksiin

09.10.2019

Tieteentekijät ja taiteilijat yhdistävät voimansa Tulevaisuus ja mielikuvitus / Imagining futures -tapahtumassa perjantaina 11. lokakuuta. Suomen suurin performanssi- ja esitystaiteisiin keskittynyt festivaali New Performance Turku Festival sekä Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitoksella toimiva tutkijaverkosto KULTVA herättävät yhdessä pohtimaan, miltä tulevaisuus näyttää ja millaisia mahdollisia tulevaisuuksia voidaan kuvitella.

INVEST Launch: Welfare Lottery or Welfare State?

Aika

4.11.2019 klo 14.00 - 17.30
Sail into the launch event of the INVEST Flagship project! INVEST aims at providing a new model for the welfare states that is more equal, better targeted to problem groups, more anticipatory as well as economically and socially sustainable. Based on cutting-edge research on the conditions and...

Kolmen säätiön lahjoituksella kehitetään lastensuojelutyötä

10.09.2019

Turun yliopisto on saanut lastensuojelun kehittämiseen merkittävän lahjoituksen. Lahjoituksen takana on kolme turkulaista säätiötä: Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet, Johanna och G. A. Petrelius stiftelse ja Kommunalrådet C. G. Sundells stiftelse, jotka lahjoittavat reilut 640 000 euroa lastensuojelun työelämäprofessorin sekä käytäntötutkijan palkkaamiseen. Panostuksella tavoitellaan nykyistä vaikuttavampaa lastensuojelutyötä.

Turun kaupunkitutkimusohjelma kolmannelle kaudelle

19.06.2019

Turun kaupungin, Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen kaupunkitutkimusohjelma jatkaa kolmannelle kaudelle (2019–2023). Ohjelman puitteissa tehdään kaupunkien kehitystä koskevaa akateemista tutkimusta, joka tuottaa tietoa myös kaupungin päätöksenteon tueksi. Tutkimukset kohdistuvat yhteiskunnalliseen ja tilalliseen muutokseen kaupungeissa sekä kaupungin mahdollisuuksiin vaikuttaa tähän muutokseen yksin tai yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Akatemiarahoitus sukupolvien välisen vuorovaikutuksen tutkimiseen

31.05.2019

Sosiologian dosentit Mirkka Danielsbacka ja Antti O. Tanskanen ovat saaneet Suomen Akatemialta 480 000 euron rahoituksen tutkimushankkeelle, jossa käsitellään ylisukupolvisia perhesuhteita. Artikkeli on toinen osa sarjaa, jossa esitellään Turun yliopiston sarjassa yhteiskuntatieteilijöille myönnetyt akatemiarahoitushankkeet.