Asiasana: lastensuojelu

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Asiantuntijat esittävät lastensuojeluun yhtä vahvoja tutkimuksen ja käytännön yhdistäviä rakenteita kuin yliopistosairaaloissa on

27.05.2022

Sosiaalihuollon ja sen osana lastensuojelun kehittäminen tarvitsee tuekseen samankaltaisen tutkimuksen, opetuksen ja työelämän yhteistyömallin kuin mitä terveydenhuollon puolella ovat yliopistolliset keskussairaalat. Ponnisteluja tarvitaan myös uudella hyvinvointialueella, toteavat Turun yliopistossa lastensuojelun tutkimus-, opetus- ja työelämäyhteyksiä selvittänyt ryhmä. Tavoitteeksi on nostettu yliopistollinen sote-keskus sekä tutkimus-, koulutus-, kehittämis- ja innovaatiorakenne.

LANUPS etsii keinoja auttaa erityisen vaativaa tukea ja hoitoa tarvitsevia nuoria

27.01.2021

Sekä vaativia lastensuojelun että mielenterveydenhoidon palveluja kaipaavat nuoret päätyvät nykyisten yhteiskunnan tukitoimien väliinputoajiksi. Ongelmana on muun muassa eri palvelujen pirstaleisuus. Turun ja Itä-Suomen yliopistojen sekä Turun ammattikorkeakoulun yhteinen LANUPS-hanke etsii keinoja yhteistyön lisäämiseen ja sitä kautta parempaan auttamiseen.

Lastensuojelu edellyttää tulevaisuudessa suunnitellumpaa ammatillisen asiantuntijuuden kehittämistä työssä oppimalla (Väitös: KL Ilkka Uusitalo, 14.12.2019, kasvatustiede)

Työssä oppimisella on yhä tärkeämpi merkitys lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden ammatillisen asiantuntijuuden kehittämisessä. KL Ilkka Uusitalon väitöstutkimus korostaa, että lastensuojelussa tarvitaan tulevaisuudessa moniammatillisia tiimejä, suunnitellumpaa ammatillisen asiantuntijuuden kehittämistä sekä näitä tukevia organisatorisia rakenteita. Näin toisilta oppiminen ja monialaisen asiantuntijatiedon tuottaminen vahvistuisivat lastensuojelun haasteisiin vastaamiseksi.