Asiasana: uutisvideo

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Norsujen hyvinvointia voi tutkia kahdella mittarilla – myös muut kuin asiantuntijat pystyvät tulkitsemaan eläimen stressiä

01.04.2020

Turun yliopiston tutkijat selvittivät puoliksi vankeudessa elävien aasiannorsujen stressitasoja kahden eri tutkimuksen avulla. Tulosten mukaan sekä eläinten fysiologiaa että käyttäytymistä voidaan hyödyntää luotettavasti norsujen hyvinvoinnin arvioinnissa. Videolla tutkijatohtori Martin Seltmann kertoo tutkimustuloksista.

Video: Voiko omaa datajälkeä kontrolloida?

11.11.2019

Siinä missä esimerkiksi somepäivitysten myötä syntyvään datajälkeen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa, teknisten datajälkien kontrollointi on haastavampaa. Ohjelmistotekniikan ja ohjelmistoturvallisuuden professori Ville Leppänen kertoo videolla, mitä keinoja meillä on tietojemme hallintaan verkossa.

Video: Kohti puhdasta energiaa

06.11.2019

Puhdas ja päästötön energia takaa paremman tulevaisuuden meille kaikille! Turun yliopistossa tehdään korkeatasoista tutkimusta puhtaan energian ja biopolttoaineiden tuotantoon liittyen. Tavoitteena on kehittää fossiilivapaiden polttoaineiden ja kemikaalien tuottoa aurinkoenergian avulla. Tutkijat pyrkivät tehostamaan kasvien fotosynteesiä, jota voidaan hyödyntää luonnonmukaisena aurinkovoimalana.