Monitieteinen NAAS-konferenssi tuo kansainväliset Yhdysvaltain asiantuntijat Turkuun
Kesäkuun alussa järjestettävään konferenssiin osallistuu Yhdysvaltain tutkimuksen asiantuntijoita ympäri maailmaa.
Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.
Kesäkuun alussa järjestettävään konferenssiin osallistuu Yhdysvaltain tutkimuksen asiantuntijoita ympäri maailmaa.
10-vuotisjuhlavuottaan viettävän John Morton -keskuksen tutkijat tarkastelevat Yhdysvaltain presidentinvaaleja politiikan, yhteiskunnan, historian ja kulttuurin vuorovaikutteisesta näkökulmasta.
Kokosimme median käyttöön listan Turun yliopiston tutkijoista, joiden asiantuntijuus liittyy Yhdysvaltain pesidentinvaaleihin. Tutkijamme antavat mielellään haastatteluja omaan asiantuntijuusalueeseensa liittyen. Olkaa rohkeasti yhteydessä!
Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä.
Tälle sivulle on koottu Turun yliopiston tutkijoita, jotka ovat perehtyneitä Yhdysvaltain politiikkaan ja tutkimukseen.
Turun yliopiston humanistisen ja yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tutkijat avaavat WiderScreen-verkkolehdessä Yhdysvalloissa vuonna 2020 käytyjä presidentinvaaleja.
American Voices -seminaari järjestettiin jo 29. kerran 7.–8.10. Seminaari on perinteinen Fulbright Suomi -säätiön, englannin kielen oppiaineen sekä John Morton -keskuksen koordinoiman North American Studies -ohjelman järjestämä tapahtuma.
Yhdysvaltojen kanssa solmitut sotilasliitot määrittelevät sen liittolaisten turvallisuuspolitiikan eri osa-alueita laajasti niin pitkällä kuin lyhyemmälläkin aikavälillä. Valtiotieteiden maisteri Sampo Kemppainen analysoi väitöstutkimuksessaan Japanin ja Australian 1950-luvulla Yhdysvaltojen kanssa solmimien sotilasliittojen kehitystä kylmän sodan jälkeisinä vuosikymmeninä kansainvälisen järjestelmän ja erityisesti Yhdysvaltojen asemassa tapahtuneiden muutosten kautta.
Miten 9.11.2001 terrori-iskut ovat kuluneen kahden vuosikymmen aikana vaikuttaneet ajatteluumme, maailmankuvaamme ja tapaamme tehdä tutkimusta? Kysymykseen pureudutaan Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen John Morton -keskuksen järjestämässä webinaarissa, joka on kaikille avoin ja seurattavissa netissä perjantaina 10.9. kello 14.15 alkaen.
Kriittisten historian ajattelutaitojen opetuksessa on eroja eri koulutusjärjestelmien välillä. Suomessa ja Kiinassa opetus on muuttunut yksilöllisiä ajattelutaitoja korostavampaan suuntaan, kun taasen Yhdysvallat on jämähtänyt paikoilleen. Ilmiö paljastuu Olli Suomisen väitöstutkimuksessa, jossa hän selvitti kriittisten historian ajattelutaitojen opettamista suomalaisessa, yhdysvaltalaisessa ja kiinalaisessa lukiotason historianopetuksessa.
Yhdysvaltain presidentti Joe Biden astui virkaan 20. tammikuuta 2021. Professori Benita Heiskanen Pohjois-Amerikan tutkimuksen John Morton -keskuksesta kertoo, miten Biden vastaa antamiinsa vaalilupauksiin.