Asiasana: politiikan tutkimus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tietoa meistä - eduskuntatutkimuksen keskus

Eduskuntatutkimuksen keskus on suomalaista demokratiaa, parlamentarismia, eduskuntaa ja Euroopan integraatiota tutkiva yksikkö. Tutkimuksen ohella keskuksen tutkijat hoitavat aktiivisesti yhteiskunnallista palvelutehtävää mm. toimimalla tiedotusvälineissä asiantuntijakommentaattoreina yhteiskunnallista vallankäyttöä ja politiikkaa koskevissa asioissa.

Puolueiden neuvottelukulttuuri ja poliitikkojen henkilökemiat määrittävät kuntapolitiikkaa (Väitös: VTL Heimo Kukkonen, 25.5.2019, poliittinen historia)

VTL Heimo Kukkosen väitöstutkimuksessa analysoitiin aiemmin vähän tutkittua järjestö- ja kunnallispolitiikkaa ja sen muutosta Kaarinan kokoomusryhmittymän viitekehyksessä vuosina 1979–2009. Puoluejärjestön kehitys eteni paikallisesti joukkopuolueesta vaalipuolueeksi. Kolmen vuosikymmenen aikana vallankäytön paikat muuttuivat ja yksilökeskeisyys korostui valtapolitiikassa.

Valtio-opin oppiaine

Turun yliopiston valtio-opin oppiaine pyrkii systemaattisesti ymmärtämään ja selittämään nykyhetken poliittisia ilmiöitä, hyvin erilaisia näkökulmia arvostaen.