Asiasana: politiikan tutkimus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Puolueiden neuvottelukulttuuri ja poliitikkojen henkilökemiat määrittävät kuntapolitiikkaa (Väitös: VTL Heimo Kukkonen, 25.5.2019, poliittinen historia)

VTL Heimo Kukkosen väitöstutkimuksessa analysoitiin aiemmin vähän tutkittua järjestö- ja kunnallispolitiikkaa ja sen muutosta Kaarinan kokoomusryhmittymän viitekehyksessä vuosina 1979–2009. Puoluejärjestön kehitys eteni paikallisesti joukkopuolueesta vaalipuolueeksi. Kolmen vuosikymmenen aikana vallankäytön paikat muuttuivat ja yksilökeskeisyys korostui valtapolitiikassa.

Valtio-opin oppiaine

Turun yliopiston valtio-opin oppiaine pyrkii systemaattisesti ymmärtämään ja selittämään nykyhetken poliittisia ilmiöitä, hyvin erilaisia näkökulmia arvostaen. Oppiaineen tutkijayhteisö on tiivis, ja opiskelijoiden ja opettajien väliset suhteet läheiset. Ei ole sattumaa, että yksikkö on kouluttanut, monien eri alojen vaikuttajien lisäksi, merkittävän osan suomalaisista alan professoreista. Oppiaine tekee tiivistä yhteistyötä laitoksen ja tiedekunnan muiden yksikköjen sekä erityisesti Åbo Akademin valtio-opin kanssa.