Asiasana: juhlavuosi

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta täyttää 80 vuotta – juhlaviikolla myös yleisölle avointa ohjelmaa

29.09.2023

Turun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta viettää 80-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2023. Tiedekunta on toiminut vuodesta 1943 lähtien terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä ja alueellisena vaikuttajana. Juhlavuosi huipentuu 2.–6.10. juhlaviikkoon, joka tarjoaa myös mielenkiintoista kaikille avointa ohjelmaa.

Turun norssi juhli 130-vuotisia juuriaan

16.05.2022

– Vuonna 1892 Karjalassa kävi flaksi. Käkisalmeen tuli uusi koulu. Se oli oppilaille kuin olis joulu, Turun normaalikoulun vastaava rehtori Vesa Valkila räppää ja sytyttää tuhatpäisen yleisön hyväntahtoiseen hyrinään. Eihän koulua pidä koskaan liiaksi ylistää, mutta totta, Turun Varissuolla nykyisin toimiva Turun normaalikoulu on ollut todellinen flaksi, oppilaille, opettajille, opetusharjoittelijoille ja kasvatustieteiden kehitykselle.

Mitä kirjasto meille merkitsee – videosarja elävästä ja muuttuvasta satavuotiaasta!

09.12.2021

Turun yliopiston kirjaston 100-vuotisjuhlavuotta juhlitaan pölyttyneen historian kaivelun sijaan tuomalla esiin nykypäivän kirjastoa ja tulevaisuuteen suuntautuvia haaveita. Toimittaja Aleksi Kauppinen suunnitteli yhdessä kirjastolaisten kanssa seitsenosaisen videosarjan, jossa katsoja pääsee kurkistamaan kulissien taakse, kuulee asiakkaiden mielipiteitä ja kiinnostavia yksityiskohtia vuosien varrelta.

Tiedemarkkinat esittelevät tieteentekoa ja opiskelua 100-vuotiaassa Turun yliopistossa

31.08.2020

Millainen on tulevaisuuden työ, auttaako musiikki dementiaan, onko eriarvioistumiskehitys Suomessa karkaamassa käsistä, ja millaiseen kaupunkiin Turun yliopisto syntyi vuonna 1920? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen perjantaina 4.9. Aurajokirannassa vietettäviltä Tiedemarkkinoilta. Niiden jatkona on yliopiston ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan lukuvuoden avaavat Avajaiskarnevaalit.