Asiasana: kirjasto

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

MLTL - tieteenalaryhmä kolmelle tiedekunnalle

Kirjasto on ryhmittynyt neljään tieteenalaryhmään, jossa tieteenalakohtaiset asiantuntijat tuottavat kirjaston palveluja omille tieteenaloilleen. Tieteenalaryhmän toimintaa esitellään käyttäen esimerkkinä MLTL-tieteenalaryhmää, joka tarjoaa palveluja matemaattis-luonnontieteelliselle, teknilliselle ja lääketieteelliselle tiedekunnalle. 

Kirjastonjohtajan katsaus vuoteen 2023

Maailma ympärillämme muuttuu jatkuvasti eikä muutosten syihin, laajuuteen tai ajankohtaan aina voi vaikuttaa. Tulevaisuuden ennakointi seurauksiltaan vielä tuntemattomissa muutoksissa edellyttää niin yksilöiltä kuin organisaatiolta joustavuutta, ennakkoluulottomuutta ja valmiutta kokeilla vaihtoehtoisia toimintatapoja. Näitä ominaisuuksia kirjasto ja kirjastolaiset ovat menneen vuodenkin aikana työssään tarvinneet ja myös osoittaneet.

Tutkimusdatan hallinnan perusteet -kurssi väitöskirjatutkijoille ja postdoc-tutkijoille

27.11.2023

Tutkimusdatan hallinnan perusteet (Basics of Research Data Management, BRDM, 3 op.) -kurssilla käydään läpi tutkimusprojektin datanhallinnan keskeisiä kysymyksiä yhdessä tutkijaopettajien, lakiasiantuntijoiden, tietosuojavastaavan, kirjaston data-asiantuntijoiden, biostatistikon ja tutkimuksen IT-palveluasiantuntijoiden kanssa. Ilmoittautuminen kurssille on nyt auki, kurssi alkaa helmikuussa 2024.

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen kirjastoaineistot muuttavat Arcanumin kirjastoon 16.1.2023 alkaen

11.01.2023

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen aineistot siirretään vaiheittain Teutorin kirjastosta uuteen Arcanumin kirjastoon. Ensimmäisenä siirretään yleiskokoelman kirjat, lehdet ja sarjat, jotka ovat poissa käytöstä 16.1.2023 alkaen. Kurssikirjat muutetaan myöhemmin Arcanumiin ja ne ovat ovat poissa käytöstä 14.2.2023 alkaen. Muutto vaikuttaa myös Teutorin kirjaston tiloihin, sillä kirjaston toinen kerros suljetaan muuton ajaksi.

Kirjastot avataan rajoituksin 10.1.2022 alkaen yliopistoyhteisön jäsenille

07.01.2022

Kirjaston kaikki kuusi kirjastoyksikköä Turussa sekä Opettajankoulutuslaitoksen kirjasto Raumalla avataan kulkuoikeudellisten yliopistolaisten käyttöön normaalein palveluajoin 10.1.2022. Kirjastojen opiskelutilat ja ryhmätyöhuoneet ovat käytössä toistaiseksi, kirjastojen 24/7-tilat ovat auki kulkuoikeuksien sallimina aikoina. Raision sanomalehti- ja pienpainatepalvelut palvelee asiakkaita etukäteisvarauksella.

Kirjastot avataan rajoitetusti 16.8.2021 alkaen

13.08.2021

Kirjaston kaikki kuusi kirjastoyksikköä Turussa sekä Opettajankoulutuslaitoksen kirjasto Raumalla avataan kulkuoikeudellisten yliopistolaisten käyttöön rajoitetuin palveluajoin. Kirjastojen opiskelutilat ja ryhmätyöhuoneet ovat käytössä rajoitetusti, kirjastojen 24/7-tilat ovat auki kulkuoikeuksien sallimina aikoina. Raision sanomalehti- ja pienpainatepalvelut palvelee asiakkaita etukäteisvarauksella.