Asiasana: 100-vuotisjuhla

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Mitä kirjasto meille merkitsee – videosarja elävästä ja muuttuvasta satavuotiaasta!

09.12.2021

Turun yliopiston kirjaston 100-vuotisjuhlavuotta juhlitaan pölyttyneen historian kaivelun sijaan tuomalla esiin nykypäivän kirjastoa ja tulevaisuuteen suuntautuvia haaveita. Toimittaja Aleksi Kauppinen suunnitteli yhdessä kirjastolaisten kanssa seitsenosaisen videosarjan, jossa katsoja pääsee kurkistamaan kulissien taakse, kuulee asiakkaiden mielipiteitä ja kiinnostavia yksityiskohtia vuosien varrelta.

Vanhalinna kutsuu vierailulle Turun Yliopiston alkuvuosiin

03.06.2020

Turun Yliopiston ensimmäisten vuosikymmenien tunnelmaan pääsee sukeltamaan Vanhalinnan näyttelyssä Phoenixin aika – elämää Turun Yliopistossa 1920–1959. Näyttelyssä on esille muun muassa huonekaluja, valaisimia ja muuta esineistöä, joita ei Phoenixin huutokaupan jälkeen ole esillä ollut.  Kokonaisuutta tukee Turun yliopiston 100-vuotisjuhlanäyttely.

Turun yliopisto sata vuotta – juhlavuosi täynnä ohjelmaa

09.01.2020

Maailman ensimmäisen suomenkielisen yliopiston, Turun yliopiston, 100-vuotisjuhlaa vietetään tänä vuonna monin suurin ja pienin tapahtumin. Vuoden aikana on myös useita kaikille avoimia tapahtumia ulkoilmasyntymäpäiväjuhlasta Tiedemarkkinoihin. Lisäksi luvassa on lukuisia kiinnostavia yleisöluentoja ja näyttelyitä monen muun ohessa.