Satavuotissynttäreillä juhlittiin näyttävästi tieteen valoa

28.02.2020

100-vuotiasta Turun yliopistoa juhlittiin kansanjuhlan hengessä torstai-iltana 27.2. Yliopistolaiset ja kaupunkilaiset kokoontuivat soihtujen ja kynttilöiden saattelemana yliopistonmäelle nauttimaan kohtaamisista ja valonäytöksestä. 

Historian siipien havinaa, led-palloja ja laservaloshow

Ulkoilmasynttärit käynnistyivät Turun Akatemianaukiolta, jossa satavuotisjuhlavuoden ohjelmasuunnittelun ohjausryhmän puheenjohtaja Riitta Pyykkö avasi juhlan. 

Synttärijuhlien teemana oli tieteen valo. Rehtori Jukka Kola kuvasi juhlapuheessaan valon symboloivan mm. ymmärryksen kasvua ja sinnikkyyttä, jolla tutkijat kaivavat esiin uutta tietoa.

– Turun yliopisto on Suomen paras yliopisto, koska opiskelijakuntamme on yhtenäinen. Tunnelma täällä juhlissa on lämmin ja yhteisöllinen, biokemian opiskelija Jaakko Räkköläinen kertoo. 

Yliopistonmäellä jaettiin 100-vuotisjuhlavuoden kultakääreisiä suklaakolikoita sekä kaakaota ja opiskelijoille uniikkeja 100-vuotishaalarimerkkejä. Rakennusten seiniin heijastettiin videota ja kuvia yliopiston eri vuosikymmeniltä.

Tunnelmannostattajina toimivat myös väriä vaihtavat led-pallot, jotka opiskelijalähettiläät heittivät väkijoukon keskelle Stevie Wonderin Happy Birthday to ya:n soidessa. Pimenevän illan kruunasi näyttävä laservaloshow.

– On hienoa kunnioittaa täällä yliopiston pitkää historiaa, Sauli Seittenranta kiteytti illan tunnelmat.

Jaa muistosi ja onnittele 100-vuotiasta

Voit itse onnitella satavuotiasta Turun yliopistoa sosiaalisessa mediassa osallistumalla #uniturku100challenge-somehaasteeseen 27.2.–2.5.2020. Haasteen tavoitteena on koota yhteensä 22 040 onnittelua, muistoa ja tarinaa. Lisätietoa: www.utu.fi/fi/100/challenge

Sata vuotta sitten kansalaisten lahjoituksilla perustettiin maan ensimmäinen suomenkielinen yliopisto, Turun yliopisto. Tänään rakennamme rohkeasti yhteiskunnan hyvinvointia ja kestävää tulevaisuutta. Lahjoittamalla Turun yliopistolle olet mukana tässä työssä. www.utu.fi/lahjoita

Luotu 28.02.2020 | Muokattu 02.03.2020