Asiasana: uniturku100

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Korona ei sammuttanut juhlavuoden iloa

11.01.2021

Koronapandemia muokkasi vahvasti Turun yliopiston 100-vuotisjuhlavuotta, mutta vuoteen sisältyi myös paljon iloa, onnistumisia ja kohtaamisia. Juhlavuoden ohjausryhmän puheenjohtaja, emeritaprofessori Riitta Pyykkö summaa vuoden todeten, että kaikki se, mitä pystyimme järjestämään, onnistui erinomaisesti. – Erityisen iloinen olen siitä, että juhlavuosi ei ollut vain yliopistolaisten vaan kaikkien kaupunkilaisten juhla, Pyykkö sanoo.

Vanhalinna kutsuu vierailulle Turun Yliopiston alkuvuosiin

03.06.2020

Turun Yliopiston ensimmäisten vuosikymmenien tunnelmaan pääsee sukeltamaan Vanhalinnan näyttelyssä Phoenixin aika – elämää Turun Yliopistossa 1920–1959. Näyttelyssä on esille muun muassa huonekaluja, valaisimia ja muuta esineistöä, joita ei Phoenixin huutokaupan jälkeen ole esillä ollut.  Kokonaisuutta tukee Turun yliopiston 100-vuotisjuhlanäyttely.

Turun yliopiston professoriluennot tarjoavat jokaiselle jotakin – yhteensä 16 uutta professoria esittäytyy 11.3.

09.03.2020

Turun yliopiston professoriluennot järjestetään ensimmäistä kertaa niin, että yleisö voi halutessaan osallistua useampaan luentokokonaisuuteen illan aikana. Kaikille avoimissa tilaisuuksissa eri aloille nimitetyt uudet professorit kertovat tieteenalastaan ja tutkimuksestaan.

Satavuotiasta yliopistoa muistettiin monin eri tavoin

03.03.2020

Viime viikolla 100-vuotisjuhlaansa viettänyt Turun yliopisto on vastaanottanut yli 40 muistamista kunnilta, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä. Juhlavuosi on myös innostanut yliopistolaisia, alumneja ja yliopiston ystäviä jakamaan onnitteluja ja muistojaan sosiaalisessa mediassa.