Asiasana: eläimet

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kalojen uintiharjoitukset voivat parantaa niiden kykyä sietää ilmaston lämpenemistä (Väitös: MSc Luca Pettinau, 8.9.2023, biologia)

Väitöskirjatutkija tutki, voidaanko kalankasvattamoissa olevien kalojen sydämen toimintaa tehostaa uintiharjoituksilla. Säännölliset uintiharjoitukset kohtuullisella rasituksella paransivat kalojen sydämen toimintaa sekä niiden kykyä sietää korkeampia lämpötiloja. Rasituksen lisääminen aikuisilla kaloilla paransi myös niiden jälkeläisten kasvua ja selviytymistä.

Verkkohaut viittaavat luontoon liittyvien fobioiden yleistymiseen kaupunkiväestössä

11.07.2023

Turun yliopiston johtaman uuden tutkimuksen mukaan internethaut osoittavat erilaisten luontoon liittyvien fobioiden yleistyvän eri puolilla maailmaa. Maissa, joissa on suurempi kaupunkiväestö, kiinnostus luontoon liittyvien fobioiden eri muotoihin on laajempaa, mikä tukee oletusta, että kaupunkiasuminen voi olla yhteydessä perusteettomiin luontoon liittyviin pelkoihin tai inhoon.

Kyselytutkimuksella selvitetään hevosten käyttäytymistä – tutkijat etsivät hevosen omistajia osallistumaan tutkimukseen

22.06.2023

Haluaisitko auttaa edistämään tieteellistä tutkimusta hevosen käyttäytymisestä? Jos olet vähintään 18-vuotias ja omistat vähintään yhden hevosen, voit auttaa paremmin ymmärtämään ihmisen ja hevosen välistä suhdetta täyttämällä yksinkertaisen ja hauskan verkkokyselyn!