Kyselytutkimuksella selvitetään hevosten käyttäytymistä – tutkijat etsivät hevosen omistajia osallistumaan tutkimukseen

22.06.2023

Haluaisitko auttaa edistämään tieteellistä tutkimusta hevosen käyttäytymisestä? Jos olet vähintään 18-vuotias ja omistat vähintään yhden hevosen, voit auttaa paremmin ymmärtämään ihmisen ja hevosen välistä suhdetta täyttämällä yksinkertaisen ja hauskan verkkokyselyn!

Turun yliopiston tutkijatiimi suorittaa tutkimusta, jossa tarkastellaan, miten ihmisen ja hevosen persoonallisuudet vuorovaikuttavat keskenään ja miten tämä heijastuu hevosen ympäristöön ja käyttäytymiseen.

Tutkijat etsivät osallistujia, jotka ovat vähintään 18-vuotiaita ja omistavat vähintään yhden hevosen. Halutessaan osallistujat voivat vastata kyselyyn useamman hevosen osalta.

Jos päätät osallistua, kyselyyn vastaaminen kestää vähintään 40 minuuttia. Voit keskeyttää kyselyn ja jatkaa sitä myöhemmin samasta laitteesta. Kyselyssä sinun tulee täyttää persoonallisuuskysely sekä omasta että hevosesi puolesta, ja sinulta kysytään tietoja tavoistasi hevosesi kanssa sekä hevosesi elinympäristöstä. Kyselyyn on mahdollista vastata anonyymisti, ja voit peruuttaa suostumuksesi tutkimukseen ja kieltää tietojesi käytön myöhemmin.

Osallistumalla tutkimukseen autat tutkijoita saamaan paremman käsityksen ihmisen ja hevosen välisestä suhteesta ja siitä, miten se voi vaikuttaa hevosen käyttäytymiseen.

 

Luotu 22.06.2023 | Muokattu 18.06.2024