Asiasana: sosiaaliturva

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Väittelijä ennakoi ammattiyhdistysliikkeen heikentymisen kutistavan sosiaalimenoja ja lisäävän tuloeroja (Väitös VTM Ari-Matti Näätänen, 29.9.2023, sosiaalipolitiikka)

Ammattiyhdistysliikkeen jäsenmäärän lasku vähentää sosiaalimenoja ja kasvattaa tuloeroja länsimaissa, ennakoi valtiotieteiden maisteri Ari-Matti Näätänen Turun yliopistoon tekemässään väistötutkimuksessa.

Suomalaisessa asuntopolitiikassa korostetaan ihmisten valinnanvapautta (Väitös: YTM Hanna Kettunen, 17.12.2021, sosiologia)

Valtio on viime vuosikymmeninä vähentänyt asuntopoliittisia toimiaan Suomessa. Asiaa väitöstutkimuksessaan selvittäneen Hanna Kettusen mukaan Suomessa asuntopolitiikan odotetaan olevan neutraalia: valtio ei saa suosia yhdenlaista asumista muiden kustannuksella. – Tärkeänä pidetään myös sitä, että asuntopoliittiset toimet suunnataan auttamaan niitä kotitalouksia, jotka eivät pysty hankkimaan markkinaehtoista asumista, Kettunen sanoo.

Sosiaaliturvaa on uudistettu vaiheittain (Väitös: VTM Sampo Varjonen, 12.11.2021, sosiologia)

Hyvinvointivaltioiden on katsottu muuttuvan hitaasti, ja myös suomalaista sosiaaliturvaa on enimmäkseen uudistettu vähän kerrallaan. Asiaa väitöstutkimuksessaan tarkastellut valtiotieteiden maisteri Sampo Varjonen osoitti, että poikkeuksellisissa olosuhteissa suuretkin muutokset ovat silti mahdollisia.