Asiasana: Eduskuntatutkimuksen keskus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

EU:n integraatiopolitiikan vaihtoehdot – onko niitä?

Aika

9.5.2022 klo 10.00 - 12.00
Millaiset ovat Euroopan unionin integraatiopoliittiset vaihtoehdot, tai onko sellaisia? Aiheesta keskustelevat Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen vt. johtaja Kimmo Elo, Ulkopoliittisen instituutin tutkija Tuomas Iso-Markku, Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen yliopistonlehtori...

Juha Vikatmaa -seminaari

Aika

15.10.2021 klo 10.00 - 14.00
Kokoomuksen kansanedustajana 1970-1974 toimineen Turun yliopiston rikos- ja prosessioikeuden apulaisprofessori Juha Vikatmaan (1941-1974) syntymästä tuli toukokuussa kuluneeksi 80 vuotta. Eduskuntatutkimuksen keskus ja Juha Vikatmaan ystävät järjestävät lokakuussa seminaarin, missä arvioidaan...

Saksan liittokansleri vaihtuu, mikä muuttu? Erikoistutkija Kimmo Elo vastaa.

21.09.2021

Saksassa järjestetään tulevana sunnuntaina liittopäivävaalit. Niiden tulos ratkaisee myös sen, kenestä tulee maata 16 vuotta johtaneen Angela Merkelin seuraaja Saksan liittokanslerina. Millaisia ehdokkaita saksalaisille on tarjolla, ja miten valinta vaikuttaa  Saksan sisäpolitiikkaan ja Euroopan unioniin. Vastaamassa Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen  keskuksen erikoistutkija Kimmo Elo.

Eurooppa-foorumin anti kootaan tulevaisuuskonferenssin käyttöön

27.08.2021

Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskus sekä Eurooppa-foorumi kokoavat neljättä kertaa järjestetyn tapahtuman annin Euroopan tulevaisuuskonferenssin käyttöön. Tulevaisuuskonferenssi on Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission yhteinen hanke, jonka avulla ne haluavat kuulla kansalaisia ja antaa kansalaisille puheenvuoron Euroopan tulevaisuudesta käytävässä keskustelussa.

Turun yliopisto ja Åbo Akademi luovat yhteisen Eurooppa ja EU -maisteriohjelman

25.08.2021

Turun yliopisto ja Åbo Akademi suunnittelevat yhteisen Eurooppa ja EU -maisteriohjelman perustamista. Ensimmäisen suomalainen EU-virkamiespolvi lähenee eläkeikää, ja jo nyt on havaittavissa pula suomalaisista EU-tehtäviin halajavista. Maisteriohjelma on vastaus tarpeeseen. Uuden maisteriohjelman perustamisesta kerrottiin neljättä kertaa järjestettävän Eurooppa-foorumin avajaisissa.

Eurooppa-foorumi käynnistyy Tiedepäivällä

10.05.2021

Tiedepäivä avaa elokuisen Eurooppa-foorumin. Turun yliopisto ja Åbo Akademi järjestävät yhdessä ohjelmaosuudet, joissa käsitellään monitieteisesti tekoälyä sekä rokotuksia. Päivän kolmantena osuutena on Eduskuntatutkimuksen keskuksen järjestämä seminaari, jossa pohditaan muun muassa demokratiaa ja Suomen hävittäjähankintoja.

Suomen 25-vuotisen EU-taipaleen summaava teos auttaa tulevaisuuteen katsomisessa

07.05.2021

Tutkijoiden näkemykset Suomen tiestä EU-jäseneksi ja liittymisen vaikutuksista on koottu tuoreeseen teokseen Suomi 25 vuotta Euroopan unionissa. – Kirjan kautta lukijoille avautuu näkökulma muutoksiin, joita EU-jäsenyys on meille tuonut. Se antaa meille myös pohjan arvioida, mikä tulevaisuudessa on mahdollista, jopa todennäköistä, kirjan toimittaja, eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Kimmo Elo toteaa.  

Suomi 25 vuotta Euroopan unionissa - tutkijapuheenvuorot ja kirjanjulkistus

Aika

7.5.2021 klo 10.00 - 11.30
Suomi 25 vuotta Euroopan unionissa -kirjan julkistamistilaisuuden ohjelmaTilaisuuden avaussanat / Sigillum Oy:n edustaja, VTT Olli KleemolaSchuman-seuran tervehdys, puheenjohtaja Ville NiinistöTeos kontribuutiona EU-keskusteluun, kirjan toimittaja, dosentti Kimmo EloEU:n tuntematon itälaajeneminen...