Kerro tutkijoille millainen on ihannepresidenttisi

22.09.2023

Millaisen presidentin suomalaiset haluavat? Mitkä tekijät vaikuttavat vahvimmin valittaessa oma ehdokas? Kysymyksiin etsitään vastauksia Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen kyselyllä. Kysely on kaikille avoin ja siihen vastaaminen on täysin anonyymiä.

Kysely on osa eduskuntatutkimuksen keskuksen hanketta, jossa tutkitaan äänestäjien puolue- ja ehdokasvalintaan liittyviä tekijöitä. Kyselyssä ei haeta niinkään vastausta siihen, kuka voittaisi vaalit nyt, vaan kysytään vastaajan ehdokasvalintaan liittämiä toiveita ja ajatuksia.

Vastaukset liitetään eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkimusaineistoihin ja vastauksia hyödynnetään sekä tutkimusmenetelmien kehitystyössä että tutkimusprojektissa tuotettavien julkaisujen aineistona. Kyselyyn vastaaminen edellyttää suostumusta siihen, että vastaukset voidaan tallentaa ja käyttää tutkimusmateriaalina.

Vastaa kyselyyn osoitteessa utu.fi/tpv2024kysely 22.9.–8.10.2023. Kyselyyn vastaaminen vie 5–10 minuuttia. Tutkijat kertovat kyselyn tuloksista loka-marraskuussa.

Luotu 22.09.2023 | Muokattu 22.09.2023