Asiasana: Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Ihanan kamala ilta tropiikissa

Aika

3.11.2023 klo 18.00 - 22.00
Kohtaa pelkosi ja astu hämyiseen tropiikkiin. Yhden illan ajaksi lumoava kasvitieteellinen puutarha muuttuu viidakoksi, jonne astuminen vaatii rohkeutta. Juhli halloweenia toista kertaa järjestettävässä tapahtumassamme perjantaina 3.11.2023.Illan aikana muun muassa lihansyöjäkasvien, hämähäkkien...

Tieteelle tuntematon hyönteissuku löytyi maailman lajirikkaimmaksi kutsutulta sademetsäalueelta

19.09.2023

Perun Amazoniassa sijaitsevaa Allpahuayo-Mishanan luonnonsuojelualuetta on usein kutsuttu maailman lajirikkaimmaksi sademetsäksi. Alueelta on löydetty viimeisen parin vuosikymmenen aikana esimerkiksi lukuisia tieteelle tuntemattomia lintulajeja. Turun yliopiston tutkijat ovat jo yli kahden vuosikymmenen ajan selvittäneet alueen hyönteislajiston monimuotoisuutta. Uusimmassa tutkimuksessa kuvattiin tieteelle tuntematon pistiäissuku, Capitojoppa.  

Turun päivän Turun kasvit -luento

Aika

17.9.2023 klo 14.00 - 15.00
Tervetuloa Turun päivänä su 17.9. puutarhalle alennettuun hintaan. Maksuton luento Turun kasvit -hankkeesta klo 14.Turun päivänä su 17.9. klo 14 Turun kasvit -hankkeesta Kaiu Tamminen kertoo Turun alueen kasveista ja miksi niiden kartoittaminen on tärkeää luonnon monimuotoisuuden kannalta. Kuule...

Eurooppa-foorumissa turvallisuus nousi keskusteluissa aiempaa voimakkaammin esille

01.09.2023

Turvallisuus nousi kuudetta kertaa järjestetyn Eurooppa-foorumin puhutuimmaksi aiheeksi. Nato, suhteet Venäjään, Ukrainan sota, mutta myös arviot Yhdysvaltain tulevaisuudesta ja sen mukanaan tuomat epävarmuudet vilahtivat valtaosassa keskusteluja. Tapahtuman päävastuullisen järjestäjän, Eurooppa-Foorumi Turussa ry:n hallituksessa Turun yliopistoa edustava vararehtori Piia Björn kiittää monipuolista ohjelmaa. – Tallenteista saa nopean katsauksen ajankohtaisista teemoista, Björn vinkkaa.

Uusi hämähäkkilaji Persian kultatarantula löytyi Iranista

18.08.2023

Persian kultatarantula (Chaetopelma persianum) on äskettäin Luoteis-Iranista löydetty tieteelle uusi hämähäkkilaji. Löydetyn yksilön villamaiset ja kullansävyiset karvat olivat yksi lajin niin ainutlaatuisista piirteistä, ettei useampia yksilöitä ollut tarpeen kerätä ja tutkia. Jo yhden yksilön perusteella tutkijoille oli tarpeeksi selvää, että kyseessä on tiedeyhteisölle aiemmin tuntematon laji.