Asiasana: Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Shadow Fliers – Varjojen lentäjät -taidenäyttely Nautelankosken museossa Liedossa 10.6. – 28.8.2022

09.06.2022

Nautelankosken museossa Liedossa avataan kesäkuussa kansainvälinen taidenäyttely Shadow Fliers - Varjojen lentäjät. Näyttely on kuvataiteilija ja Philadelphian taideyliopiston kuvataiteiden ohjelmajohtaja Rebecca Saylor-Sackin, tietokirjailija, runoilija ja Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön tutkija Mia Röngän sekä Luonnontieteellisen keskusmuseo Luomuksen akatemiatutkija Thomas Lilleyn yhteishanke. Näyttely yhdistää taidetta ja luonnontiedettä kuvatakseen lepakoiden, ihmisten ja muiden eliöiden yhteiseloa.

Kampusalueen luonnon monimuotoisuutta kartoitettiin viikonloppuna BioBlitzissä

24.05.2022

BioBlitz on tapahtuma, jossa kartoitetaan eliölajien määrä tietyn ajanjakson sisällä tietyltä alueelta. Toukokuussa, luonnon monimuotoisuuden päivänä, Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö järjesti koko vuorokauden kestävän BioBlitzin kampukselle ja vanhan kaupungin alueelle. Tapahtuman aikana kartoituksen tuloksena kertyi 602 eliölajia, mutta havaintojen vahvistaminen jatkuu ja lajien määrä karttuu vielä. 

Elämän saari -hanke pureutui ihmisen luontosuhteeseen luontokadon uhkaamalla Saaristomerellä

19.05.2022

Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön Elämän saari -hanke selvitti monitieteisen tutkimuksen kautta ihmisen luontosuhteen muutosta halki vuosisatojen. Hankkeen aikana tutkijat kaivautuivat Seilin saaren luonnon monimuotoisuuteen arkeologian, biodiversiteettitutkimuksen, historian ja taiteen näkökulmista. Mielikuva kuoleman saaresta muuttui tutkimusten aikana kuvaksi elämän saaresta. Hanketta rahoitti Koneen Säätiö.

Ruissalon taimipäivä

Aika

29.5.2022 klo 10.00 - 15.00
Ruissalon taimipäivä järjestetään Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa sunnuntaina 29.5. klo 10–15. Myynnissä tuttuja ja erikoisempia taimia useilta myyjiltä. Tervetuloa tekemään kasvilöytöjä ja saamaan vinkkejä niiden kasvatukseen!Semanaarisalissa luentoja tasatunnein:klo 11...

Puutiaisia on taas liikkeellä lähes koko maassa - tutkijat pyytävät havaintoja Punkkilive-palveluun

03.05.2022

Punkkikausi on käynnistynyt lähes koko maassa, vaikka talven kylmä ei vielä täysin olekaan irrottanut otettaan. Turun yliopiston tutkijoiden mukaan kylmä kevät on viivästyttänyt puutiaiskauden alkua, mutta Punkkilive-palveluun on silti raportoitu kevään aikana jo reilu tuhat havaintoa. Havaintoja on tullut eniten Etelä-Suomen rannikkoseuduilta ja Oulusta, mutta pohjoisinta Suomea lukuun ottamatta puutiaisia liikkuu lähes koko maassa. 
 

Pörriäispäivä

Aika

23.4.2022 klo 10.00 - 13.00
Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö ja Raision kaupunginkirjasto järjestävät pörriäispäivän 23.4. klo 10-13! Päivän aikana keksitään keinoja parantaa pienten pörriäisystäviemme oloja kevään koittaessa.Pörriäismajapajassa rakennetaan koteja pörriäisille. Hyönteisillä on keväisin asuntopula, ja...