Asiasana: Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tulevaa merikeskusta ideoidaan pop up -näyttelyssä Forum Marinumissa

12.06.2019

Forum Marinumin Kruununmakasiinin vintillä pääsee kokemaan Turun ja saariston merellisyyttä uudessa pop up -näyttelyssä, joka on auki 14.6–4.8. klo 12–17. Näyttely antaa maistiaisia tulevasta Turun merikeskuksesta, jossa merelliset elämykset, tiede ja kulttuuri kohtaavat. Samalla kerätään yleisön ajatuksia ja ideoita tulevan keskuksen sisältöön. Turun yliopiston biodiversitteettiyksikkö ja Aistila ovat mukana pop up -näyttelyssä.

Siitepölytutkijat toivovat yleisöltä havaintoja voimakkaasti allergisoivasta marunatuoksukista

27.05.2019

Turun yliopiston siitepölytiedotus kerää kesällä 2019 yleisön havaintoja vieraskasvilaji marunatuoksukista Etelä-Suomessa. Marunatuoksukki viihtyy erityisesti lintujen ruokintapaikoilla, puutarhoissa ja joutomailla. Kasvia ei tule hävittää, sillä tutkimuksella halutaan selvittää, ehtiikö laji tuottaa Suomessa kypsiä siemeniä.

Ilari E. Sääksjärvi luennoi luonnon köyhtymisestä TSYKin lukiolaisille: ”noin miljoona lajia vaarassa kuolla sukupuuttoon”

15.05.2019

Turun yliopiston biodiversiteettitutkimuksen professori ja biodiversiteettiyksikön johtaja Ilari E. Sääksjärvi vieraili maanantaina 13.5.2019 Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa järjestetyssä Kukan ja Flooran päivän tapahtumassa, jonka teemana oli luonnon monimuotoisuus. Sääksjärvi painotti puheenvuorossaan nuorille, että käynnissä oleva biodiversiteettikriisi on vakava uhka, mutta vielä on aikaa muuttaa suuntaa.

Tervetuloa koko perheen Tiedepäivään Turun yliopiston Tiedekeskus Tuorlaan 18.5.

15.05.2019

Tiedekeskus Tuorlassa järjestetään lauantaina 18.5. klo 10–15 Tiedepäivä, jonka ohjelmasta löytyy tekemistä lapsille ja aikuisille. Päivän teemana on muuttuva maailma. Ohjelmassa on muun muassa lyhyitä tiedeluentoja maailmankaikkeuden muuttumisesta sekä elämän monimuotoisuudesta, tiedepajoja ja planetaarioesityksiä. Tiedepäivän aikana esitellään myös 1,38 kilometriä pitkä Aikavaellus-reitti, joka sijaitsee Tuorlan lähimaastossa.