Asiasana: Seili

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Silakan elinolot heijastavat koko Itämeren tilaa – Saaristomeren tutkimuslaitoksella tutkitaan meriympäristön muutosten seurauksia

05.08.2022

Itämeren ympäristön tila on jo pitkään aiheuttanut huolta sekä tutkijoissa, päättäjissä että kansalaisissa. Saaristomerentutkimuksen apulaisprofessori Jari Hänninen Biodiversiteettiyksiköstä uskoo, että Itämeren pelastavat tietoisuuden lisääntyminen ja meren tilaa suojeleva politiikka.

Elämän saari -hanke pureutui ihmisen luontosuhteeseen luontokadon uhkaamalla Saaristomerellä

19.05.2022

Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön Elämän saari -hanke selvitti monitieteisen tutkimuksen kautta ihmisen luontosuhteen muutosta halki vuosisatojen. Hankkeen aikana tutkijat kaivautuivat Seilin saaren luonnon monimuotoisuuteen arkeologian, biodiversiteettitutkimuksen, historian ja taiteen näkökulmista. Mielikuva kuoleman saaresta muuttui tutkimusten aikana kuvaksi elämän saaresta. Hanketta rahoitti Koneen Säätiö.

Lähde kesäiselle tiedematkalle Seilin saarelle – saareen ja sen tutkimukseen voit tutustua myös uudella virtuaalikierroksella

24.06.2021

Seilissä vieraili viime vuonna 25 000 matkailijaa ja nyt rauhoittunut koronatilanne ennustaa kotimaanmatkailun superkesää. Seili tunnetaan sen ainutlaatuisesta historiasta ja luonnosta, mutta Seili on myös tiedesaari, jossa Turun yliopiston tutkimukseen voi tutustua sekä paikan päällä että nyt myös virtuaalisesti. Seuraa vesi- ja pohjanäytteiden ottamista tai kurkista merivesilaboratorioon uudella Seilin virtuaaliseikkailulla!

Seilin saarelta löytyi harvinainen puutiaisilla loisiva Ixodiphagus hookeri -loispistiäinen

22.11.2019

Tällä viikolla julkaistussa tutkimuksessa Turun yliopiston puutiaistutkimusryhmä on löytänyt puutiaisilla loisivan Ixodiphagus hookeri -loispistiäisen Seilin saarelta. Laji on ihmisen kannalta mielenkiintoinen, sillä se tappaa loisinnan kohteena olevan puutiaisen ennen kuin se ehtii lisääntyä. Tutkijoiden mukaan puutiaisten luonnollisia vihollisia voidaan tulevaisuudessa mahdollisesti hyödyntää puutiaisten biologisessa torjunnassa.

Ihmisen ja muun luonnon suhdetta selvitetään kesällä Seilin arkeologissa kaivauksissa

08.07.2019

Seilin saarella tehdään arkeologisia kaivauksia 8.-19.7.2019. Kohteista otetaan maaperänäytteitä, joista tutkitaan syksyllä kasvi- ja eläinperäinen aines. Rajatulle määrälle kiinnostuneita on mahdollisuus tutustua kaivauksiin saarella opastuskierroksilla 17.–18.7. Hankkeesta juuri valmistuneella videolla esitellään monipuolista tutkimusta.