Asiasana: meri

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Merilogistiikan on pakko vihertyä – työ alkaa nyt

01.11.2023

Miten tehdä tavaroiden kuljetuksesta ja varastoinnista nykyistä puhtaampaa, tehokkaampaa ja turvallisempaa? Ilmastotavoitteet vaativat joka alalla uusia digiratkaisuja, eikä meriliikenne ole poikkeus, kirjoittavat tutkijat Toni Ahlqvist, Nina Janasik, Annukka Lehikoinen ja Emilia Luoma. Artikkeli on julkaistu alunperin MustRead Akatemiassa.

Silakan elinolot heijastavat koko Itämeren tilaa – Saaristomeren tutkimuslaitoksella tutkitaan meriympäristön muutosten seurauksia

05.08.2022

Itämeren ympäristön tila on jo pitkään aiheuttanut huolta sekä tutkijoissa, päättäjissä että kansalaisissa. Saaristomerentutkimuksen apulaisprofessori Jari Hänninen Biodiversiteettiyksiköstä uskoo, että Itämeren pelastavat tietoisuuden lisääntyminen ja meren tilaa suojeleva politiikka.

Maalta ja mereltä: Merialuesuunnittelu voi tukea kestävää kehitystä itäisellä Suomenlahdella

18.08.2021

Suomenlahden itäosiin kohdistuu kova ihmistoimintojen paine ja moninaisia ympäristöhaasteita. Maantieteellisesti pienelle rannikko- ja merialueelle sijoittuvat Pietarin metropolialue, suuria satamia ja vilkkaita merenkulun väyliä, kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita, monimuotoisia vedenalaisia elinympäristöjä ja geologisia muodostumia sekä runsaasti vapaa-ajan aktiviteetteja. Jotta rannikko- ja merialue säilyvät tulevaisuudessakin elinvoimaisena, on eri intressejä sovitettava yhteen ja samalla pyrittävä parantamaan ympäristön tilaa.