Asiasana: Vihreä logistiikka

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Maritime@TSE -tapahtumassa vaihdettiin ajatuksia vihreästä kasvusta merenkulussa

21.03.2024

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Maritime@TSE tutkimusalusta jatkoi helmikuun 28. päivänä merisektorille ajankohtaisten teemojen käsittelyä Maritime Green Growth – evaluating opportunities and bottlenecks -sidosryhmätapahtumassa. Tapahtuman tarkoituksena oli tuottaa esimerkkejä miten taloustieteellisessä tutkimusksessa voidaan mallintaa erilaisia päästöjen vähentävään teknologian käyttöönottoon liittyviä kehityskulkuja sekä millaisia mahdollisuuksia ja haasteita yritykset tunnistavat teeman ympäriltä.

Merilogistiikan on pakko vihertyä – työ alkaa nyt

01.11.2023

Miten tehdä tavaroiden kuljetuksesta ja varastoinnista nykyistä puhtaampaa, tehokkaampaa ja turvallisempaa? Ilmastotavoitteet vaativat joka alalla uusia digiratkaisuja, eikä meriliikenne ole poikkeus, kirjoittavat tutkijat Toni Ahlqvist, Nina Janasik, Annukka Lehikoinen ja Emilia Luoma. Artikkeli on julkaistu alunperin MustRead Akatemiassa.

Turun kauppakorkeakoulu kehittää vihreää siirtymää tukevia kuljetuskonsepteja

16.10.2023

Turun yliopiston kauppakorkeakoulu on käynnistänyt kaksivuotisen tutkimushankkeen vihreää siirtymää tukevien kuljetuskonseptien kehittämiseksi. GreenConnect- projektissa tutkitaan sekä meri- että maakuljetusten muodostamien kuljetusketjujen mahdollisia päästövähennyskeinoja, parannetaan hiilidioksiidipäästöjen laskentamalleja- ja tarkkuutta sekä tutkitaan vähäpäästöisyydestä syntyvän kilpailuedun merkitystä yrityksille.