Asiasana: Merenkulku

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Panostukset kauppatieteelliseen Maritime@TSE-tutkimusalustaan vastaavat merisektorin liiketoimintaympäristön tulevaisuuden vaatimuksiin

22.08.2023

Turun yliopiston kauppakorkeakoulu panostaa aiempaa merkittävämmin ja suunnitelmallisemmin kauppatieteelliseen tutkimukseen, joka tukee merisektorin murrosvaiheiden dynamiikan ymmärtämistä sekä yritysten liiketoimintastrategioita tukevan tiedon tuottamista. Tätä varten kauppakorkeakoulu vahvistaa syksystä alkaen Maritime@TSE -tutkimusalustan toimintaa ja resursointia.

Selvitys merenkulun huoltovarmuudesta: tarvitaan toimivat markkinat ja lisää suomalaisia osaajia

28.02.2023

Suomen tavaraviennistä- ja tuonnista lähes 90 prosenttia tapahtuu meritse. Merikuljetukset ja siihen liittyvä logistiikka ovat yhteiskunnan toiminnan elinehto. Huoltovarmuusorganisaation Vesikuljetuspoolin tuottama Suomen merikuljetusten huoltovarmuuskapasiteetti -selvitys arvioi, millainen on tämänhetkinen Suomen huoltovarmuudelle riittävä merikuljetuskapasiteetti. Arvio perustuu todellisiin liikennemääriin ja poikkeusoloista tehtyihin skenaarioihin. Selvityksen on toteuttanut Turun yliopisto logistiikan professori Lauri Ojalan johdolla.