Asiasana: Turun kauppakorkeakoulu

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tulevaisuuspalkinto TVA:lle sen pitkäjänteisestä työstä tulevaisuudentutkimuksen tietoisuuden ja osaamisen kehittämiseksi

09.06.2020

Tulevaisuuden tutkimuksen seura myöntää vuosittain Tulevaisuuspalkinnon ansiokkaasta tulevaisuusteosta ja/tai tulevaisuudentutkimuksen tieteenalan puolesta toimimisesta. Tänä vuonna seuran hallitus on päättänyt myöntää palkinnon Tulevaisuudentutkimuksen Verkostoakatemialle (TVA) tunnustukseksi sen vaikuttavasta ja pitkäjänteisestä työstä tulevaisuudentutkimuksen nostamiseksi valtakunnallisesti kaikenikäisten opiskelijoiden tietoisuuteen sekä tulevaisuusopintojen mahdollistamiseksi tuhansille innostuneille vuosien mittaan.

Futuurissa 2/2020: Suomen kansallisen ennakoinnin tila, Koronakriisi ja ennakointihaasteet sekä Yksityisyyden tulevaisuus

25.05.2020

Suomessa on pitkälle kehittynyt ja kansainvälisesti arvostettu kansallinen ennakointijärjestelmä. Toimintaympäristön muutostahdin kiihtyessä ennakoinnin merkitys kasvaa. Suomessa julkishallinnon tekemä ennakointityö on kuitenkin muuttuviin olosuhteisiin nähden yksipuolista: organisaatiot keskittyvät pääasiassa todennäköisten tulevaisuuksien kartoittamiseen yllätysten ja uusien mahdollisuuksien ennakoinnin sijaan. 

Varsinais-Suomi kasvuun post-Covid -webinaari to 28.5.2020

20.05.2020

Koronapandemia on viime kuukausina muuttanut koko maailmaa. Se on ajanut yhteiskunnan ja etenkin talouden suuren epävarmuuden aikaan. Varsinais-Suomessa katse on kuitenkin suunnattu tulevaisuuteen, jossa haasteiden ohella nähdään myös mahdollisuuksia.

Kirjallisen viestinnän opinnot kieli- ja viestintäopintojen keskuksessa

Suomen kielen kirjallisen viestinnän tavoitteena on kehittää opiskelijan viestinnällistä osaamista ja tukea opiskelijaa kehittymään asiantuntijaksi. Kirjallisen viestinnän opintojen tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa sellaisen kirjallisen taidon, jota tarvitaan opinnoissa, työelämässä ja omalla tieteenalalla.

Turun yliopisto rikkoi yhteishaussa ensi kertaa yli 30 000 hakijan rajan – tekniikka kiinnosti

02.04.2020

Turun yliopistoon haki 1.4. päättyneessä kevään yhteishaussa ennätysmäärä hakijoita. Määrä nousi viime vuoteen verrattuna 14 prosenttia – hakijoita oli tänä keväänä 30 766, mikä on 3755 hakijaa enemmän kuin viime vuonna. Uudet tekniikan alat kiinnostivat, mutta myös lukuisat vanhat suosikit pitivät pintansa ja kasvattivat hakijamääriään.