Turun kauppakorkeakoulu

Turun yliopiston ihmistieteiden tutkijakollegiumin uudet tutkijat tarttuvat käänteentekeviin hankkeisiin

11.02.2019

Turun yliopiston ihmistieteiden tutkijakollegium Turku Institute for Advanced Studies (TIAS) vahvistaa asemiaan monialaisena ihmistieteiden huippututkimuksen yksikkönä rekrytoituaan uusia tutkijoita, joista 10 aloitti pestinsä vuoden 2019 alussa. Tuoreet kollegiumtutkijat tekevät kolmevuotisissa hankkeissaan laajasti tieteidenvälistä ja innovatiivista yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tutkimusta.

Saimaannorpan suojelussa sidosryhmien osallistaminen suojeluprosessiin on asenneilmapiirin muutoksessa avainasemassa

11.02.2019

Saimaannorppa on äärimmäisen uhanalainen ja yksi maailman harvinaisimmista hylkeistä. Niitä elää maailmassa vain n. 380–400 yksilöä. Saimaannorppa-LIFE oli vuosina 2013–2018 toteutettu EU-rahoitteinen hanke, joka pyrki edistämään saimaannorpan suojelua ja suotuisan suojelutason saavuttamista. Saimaannorppa LIFE -hanketta veti Metsähallituksen Luontopalvelut, kumppaneinaan Etelä-Savon ELY-keskus, Itä-Suomen yliopisto, Luonnonvarakeskus, Suomen luonnonsuojeluliitto, WWF Suomi, Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö sekä Turun yliopisto.

Professori Jouko Vilmunen talouspolitiikan arviointineuvoston puheenjohtajaksi

08.02.2019

Valtioneuvosto asetti talouspolitiikan arviointineuvoston toimikaudelle 1.4.2019−31.3.2023. Neuvoston tavoitteena on parantaa talouspoliittisen päätöksenteon ja sen valmistelun laatua, avoimuutta ja ymmärrettävyyttä. Turun yliopiston taloustieteen professori Jouko Vilmunen nimitettiin arviointineuvoston puheenjohtajaksi.